Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Bogoljubov vastaa syytöksiin ja visioi tulevaa

#Bogoljubov #Syytökset #Tulevaisuus #KiistääSyytökset #Visiointi #UudetAlut

10.07.2024 18:14

Bogoljubov vastaa syytöksiin ja visioi tulevaa

#Bogoljubov #Syytökset #Tulevaisuus #KiistääSyytökset #Visiointi #UudetAlut
Lukuaika: 2 minuuttia

# Bogoljubov kiistää syytökset ja pohtii tulevaisuuttaan

Liikemies Hennadiy Bogoljubov, joka tunnetaan paremmin Igor Kolomoiskin liikekumppanina, on jyrkästi kiistänyt häntä vastaan esitetyt syytökset. Hän pohtii parhaillaan, miten toimia sen jälkeen, kun Ukrainan valtion tutkimusvirasto (DBR) ilmoitti hänelle epäilystä vieraan passin käytöstä rajanylitykseen. Bogoljubov väittää käyttäneensä omaa passiinsa.

Bogoljubov kertoi Ukrainska Pravda -lehdelle tulevaisuuden suunnitelmistaan ja epävarmuudestaan palata Ukrainaan. Hänen mukaansa hän suunnitteli alun perin palaavansa kahden tai kolmen viikon kuluttua maasta poistumisestaan.

“Minulla on pieni lapsi ja paljon asioita hoidettavana. Olin aikeissa palata, mutta nyt en tiedä. Olen tällä hetkellä harkitsemassa”, Bogoljubov kertoi.

Hän korostaa, että rajanylityksessä Puolaan hän käytti omaa passiaan eikä vierasta. Bogoljubovin mukaan hänelle ostettiin liput, mutta hän ei tiedä, millä nimellä ne oli hankittu.

“Liput ostettiin jälleenmyyjiltä, ja ehkä niissä oli jälleenmyyjän nimi. Minä menin omalla passillani ja lipullani. Minut tarkastettiin, kun nousin vaunuun, ja matkustin pois”, hän selitti.

Bogoljubov kuvaili myös rajatarkastusprosessia. Hänen mukaansa rajanylityspisteessä rajavartija otti hänen passinsa, meni jonnekin ja palasi sitten takaisin passin kanssa, jonka jälkeen matka jatkui.

“10–15 minuutin kuluttua pysähdyimme jälleen, ja puolalainen rajavartija tarkasti passini. Sen jälkeen saavuin Chelmiin”, Bogoljubov muisteli.

**Poliittisen turvapaikan hylkääminen**

Bogoljubov kiisti myös huhut aikomuksistaan hakea poliittista turvapaikkaa ulkomailla. Hän oli yllättynyt lukiessaan tästä tiedosta arvostetusta lehdestä, kuten Zerkalo Nedeli.

“En ole koskaan ajatellut enkä aikonut hakea poliittista turvapaikkaa missään maailman maassa”, hän painotti.

**Elämänsuunnitelmien epävarmuus**

Rajanylityksen jälkeen Puolaan Bogoljubov matkusti ensin Iso-Britanniaan tapaamaan äitiään ja suuntasi sitten Wieniin (Itävalta). Päätöstä paluusta Ukrainaan hän ei ole tehnyt.

“En ole vielä päättänyt, missä asun. Uskon, että tämä päätös muotoutuu tilanteen kehittyessä”, liikemies totesi.

**Tutkinnan versio**

Tutkinnan mukaan Bogoljubov matkusti 24. kesäkuuta appensa seurassa junalla Kyiv – Chelm käyttäen toisen Ukrainan kansalaisen epäkelpoa passia. Puolan rajavartijoille hän esitti oman passinsa. Ukrainan rajavartija, joka tarkasti Bogoljubovin dokumentit, pidätettiin ja vapautettiin 25 miljoonan hryvnian (noin 635 000 euroa) takuita vastaan.

Muistutuksena, Bogoljubovin liikekumppani Igor Kolomoiski on ollut tutkintavankeudessa syyskuusta 2023 lähtien kolmen rikosepäilyn vuoksi, mukaan lukien palkkamurhan järjestäminen. Kolomoiskin epäillään tilanneen asianajajan murhan ja käyttäneen rikoksen toteuttamiseen erikoistuneita jengin jäseniä, jotka hyökkäsivät uhrin kimppuun ja aiheuttivat hänelle kuolettavia vammoja.

Bogoljubovin maanpakoon liittyvä skandaali on vaikuttanut myös hänen vaimoonsa Emine Dzaparovaan, joka vapautettiin diplomaattitehtävästään Wienissä. Presidentti Volodymyr Zelenskyi kumosi hänen nimityksensä. Toimittajien mukaan Dzaparova auttoi miestään pakenemaan maasta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:26:33