Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Bogolubov pakeni Ukrainasta väärennetyn passin turvin
#Ukraina #Bogolubov #Privatbank #Passi #Rikostutkinta

10.07.2024 02:04

Bogolubov pakeni Ukrainasta väärennetyn passin turvin  
#Ukraina #Bogolubov #Privatbank #Passi #Rikostutkinta
Lukuaika: 2 minuuttia

# Bogolubov jätti Ukrainan väärennetyn passin avulla

**#Ukraina #Bogolubov #Privatbank #Passi #Rikostutkinta**

Kolme tärkeintä avainsanaa: Ukraina, Bogolubov, Privatbank

Entinen “Privatbankin” omistaja Gennadiy Bogolubov on jättänyt Ukrainan, käyttämällä toisen henkilön passia, kertoo “Ukrainska Pravda”. Tiedotusvälineiden mukaan hän käytti Volynin alueella asuvan 67-vuotiaan Mykola Syumakin passia. Tämä passi oli kadonnut jo vuonna 2022.

Ukrainska Pravdan julkaisussa Syumak vahvisti, että hän menetti ulkomaanpassinsa keväällä 2022. Hän vakuutti, ettei ollut poistunut Ukrainasta 24. kesäkuuta 2024 ja että hän on tällä hetkellä kotonaan. Toimittajat vahvistivat avoimista lähteistä, että passi kuului todella Syumakille, ja että dokumenttia oli käytetty toistuvasti rajanylityksiin ennen sodan alkua.

Tutkinta uskoo, että Bogolubovia auttoi rajan ylityksessä 46-vuotias rajavartioston tarkastajien ryhmän päällikkö Volodymyr Makarenko, joka työskenteli “Yahodyn” tarkastuspisteellä. 24. kesäkuuta 2024 klo 03:55 Makarenko tarkasti junan, jossa Bogolubov oli matkustajana.

“Makarenko odotti, kunnes hänen alaisensa, rajavartioston tarkastaja Olga Bugaychuk saapui tarkistamaan passidokumentit. Käyttäen asemaansa hän ohjeisti Bugaychukia olemaan menemättä viimeiseen vaunuun, vakuuttaen että hän on henkilökohtaisesti tarkistanut passitiedot ja dokumentit siinä vaunussa. Tämän jälkeen Makarenko luovutti Bugaychukille passitiedot, mukaan lukien Bogolubovilta saadun Ukrainan kansalaisen ulkomaanpassin FG 724806, joka oli Syumakin nimissä ja kadonnut viimeistään 22. toukokuuta 2022,” kertoo julkaisu.

Ukrainska Pravdan lähde oikeusviranomaisista totesi, että rajavartiosto ei ollut saanut maahanmuuttovirastolta tietoja Syumakin passin katoamisesta tai sen pätemättömyydestä. Siksi tarkastaja Bugaychuk skannasi passin eikä löytänyt perustetta estää henkilön maasta poistumista.

Bogolubovin pako
Entinen “Privatbankin” omistaja Gennadiy Bogolubov, jonka paosta Ukrainasta tiedotusvälineet ovat raportoineet, väittää, että hänellä oli siihen lailliset perusteet. Laillisuutta hän perustelee sillä, että hän on yli 60-vuotias ja hänellä on seitsemän lasta, joista viisi on alaikäisiä.

Oikeusviranomaiset eivät ole samaa mieltä. He ilmoittivat 9. heinäkuuta Bogoluboville epäilystä laittomasta rajan ylityksestä. Myös rajavartija, joka avusti laittomassa poistumisessa, on saanut epäilyn. Viimeksi mainittu tiesi varmasti, että hänelle luovutettu dokumentti oli toisen henkilön nimissä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:10:23