Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > EU jatkaa ilmaisia ​​roaming-palveluja ukrainalaisille vuoden ajan

#EU #Ukraina #roaming #UrsulafonderLeyen

10.07.2024 15:43

EU jatkaa ilmaisia ​​roaming-palveluja ukrainalaisille vuoden ajan

#EU #Ukraina #roaming #UrsulafonderLeyen
Lukuaika: < 1 minuutti

# EU jatkaa ilmaisia ​​roaming-palveluja ukrainalaisille vuoden ajan #EU #Ukraina #roaming #UrsulafonderLeyen

Euroopan unioni on jatkanut ukrainalaisille ilmaisia ​​roaming-palveluja vielä vuodeksi. Tämä on jo viides kerta, kun 22 eurooppalaista ja 7 ukrainalaista teleoperaattoria ovat uudistaneet vapaaehtoisen sopimuksen, jonka tarkoituksena on varmistaa, että Ukrainasta paenneet voivat pysyä yhteydessä.

“Euroopan totuus” -lehti kirjoittaa, että edullisten puheluiden ansiosta Ukrainasta turvapaikkaa hakevat voivat olla yhteydessä perheeseensä ja ystäviinsä sekä Ukrainassa että Euroopassa.

“Minä tervehdin päätöstä jatkaa roaming-palveluja EU:n ja Ukrainan välillä vielä vuodella. Sodan aikana puhelinlinja on elintärkeä yhteys, joka yhdistää Euroopassa turvapaikkaa hakevat ne, jotka ovat jääneet rintamalle. Olemme Ukrainan kansan kanssa,” kommentoi päätöstä Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Tämä sopimus allekirjoitettiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2022. Euroopan sähköisen viestinnän sääntelijöiden elin BEREC on vahvistanut sopimuksen tehokkuuden. Helmikuussa 2023 Euroopan komissio ehdotti Ukrainan liittymistä EU:n roaming-alueeseen, ja huhtikuussa EU-Ukraina-assosiaatiokomitea hyväksyi tämän ehdotuksen.

Ukraina on myös pyrkinyt mukauttamaan lainsäädäntönsä EU:n sääntöjen mukaiseksi. Presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti keskeisen lain 18. kesäkuuta, mutta lisälakeja tarvitaan vielä. Kun Ukraina ilmoittaa lainsäädännön täydellisestä mukauttamisesta, Euroopan komissio arvioi sen. Positiivisen arvioinnin ja jäsenvaltioiden hyväksynnän jälkeen Ukraina voi liittyä EU:n roaming-alueeseen.

Ukrainalaisia pakolaisia EU:ssa
Europolin tietojen mukaan ukrainalaisten pakolaisten määrä Euroopan unionin maissa kasvaa jatkuvasti. Ulkomailla on yhteensä 4,26 miljoonaa ukrainalaista.

Eniten ukrainalaisia pakolaisia on Saksassa, Puolassa ja Tšekissä. Saksassa on 1,33 miljoonaa, mikä vastaa 31,3 % kokonaismäärästä. Puolassa on 953 250 henkilöä, eli 22,4 % kokonaismäärästä. Tšekissä on 356 400 henkilöä, mikä on 8,4 % kokonaismäärästä.

Yhä useampi ukrainalainen pakolainen suunnittelee jäävänsä ulkomaille sodan jälkeen. Euroopassa on kuitenkin pelko “energiapakolaisten” saapumisesta Ukrainasta talven tullessa.

Kommentoi tätä artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:07:02