Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Euroopan Komissio jatkaa taloudellista tukea – Luvassa merkittäviä lainoja ja avustuksia

#EuroopanKomissio #TalousTuki #ChristianWiegand #JosepBorrell #EU #Lainat #Apu #Patreon

10.07.2024 22:20

Euroopan Komissio jatkaa taloudellista tukea – Luvassa merkittäviä lainoja ja avustuksia

#EuroopanKomissio #TalousTuki #ChristianWiegand #JosepBorrell #EU #Lainat #Apu #Patreon
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukraina saa ensimmäisen erän jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista

Ukraina on saamassa lähiaikoina ensimmäisen erän, joka on kooltaan 1,5 miljardia euroa, jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista. Euroopan komissio ilmoitti myös jatkavansa taloudellista tukea, mukaan lukien 50 miljardin euron laina. Asiasta tiedotti #EuroopanKomissio:n edustaja #ChristianWiegand.

Wiegandin mukaan Ukraina saa ensimmäisen erän, noin 1,5 miljardia euroa, jäädytetyistä Venäjän varoista muutaman viikon sisällä.

“Meillä on ehdotus, joka on jo toteutusvaiheessa ja jonka EU:n jäsenmaat ovat hyväksyneet. Työskentelemme nyt sen eteen, että ensimmäinen erä jäädytettyjä varoja saataisiin Ukrainalle seuraavien viikkojen aikana”, Wiegand sanoi.

Wiegand kertoi myös työstä lainan myöntämiseksi Kiovalle 50 miljardin euron arvosta, jonka Yhdysvallat ja liittolaiset hyväksyivät kesäkuun puolivälissä pidetyssä G7-huippukokouksessa Italiassa. Wiegandin mukaan Ukraina saa tämän vuoden loppuun mennessä noin 15 miljardia euroa osana tätä aloitetta. Laina maksetaan takaisin tulevista Venäjän varojen tuotoista.

### EU:n apu Ukrainalle

On syytä muistaa, että EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja #JosepBorrell ilmoitti, että Euroopan unioni aikoo myöntää Ukrainalle 2,5 miljardia euroa jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista kahdessa erässä.

Kesäkuun 24. päivänä EU-maat hyväksyivät ensimmäisen erän sotilaallista apua Ukrainalle, jonka arvo on jopa 1,4 miljardia euroa. Tämäkin erä tulee jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista.

Huhtikuun 20. päivänä 2024 Yhdysvaltain edustajainhuone järjesti ensimmäisen onnistuneen äänestyksen ulkomaanapupaketeista. Lisäksi Yhdysvaltain kongressin alahuone hyväksyi lakiesityksen, joka sallii jäädytettyjen Venäjän varojen siirtämisen Ukrainalle. Tämän menettelyn puitteissa Ukraina voi saada lähes 8 miljardia dollaria (7,7 miljardia euroa).

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä #Patreon:iin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:50:21