Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Felix Redkan tarina: Naura pelolle keskellä Kiovan kaaosta

#FelixRedka #Ukraina #komiikka #sota

10.07.2024 11:15

Felix Redkan tarina: Naura pelolle keskellä Kiovan kaaosta

#FelixRedka #Ukraina #komiikka #sota
Lukuaika: 3 minuuttia

#FelixRedka Kiovan melu, kuolemanpelko ja valmistautuminen palvelukseen #Ukraina #komiikka #sota

Felix Redka, yksi Ukrainan suosituimmista stand-up-koomikoista, avautui rehellisesti siitä, kuinka paljon hän pelkäsi mobilisaatiota ja kuinka hän onnistui rauhoittamaan itsensä. Hän jakoi myös, miten valmistautuu palvelukseen, jos hänet kutsutaan armeijaan. Lisäksi koomikko kertoi, mikä häntä eniten ärsyttää Kiovassa ja kuinka sota on muuttanut häntä. Kaikesta tästä hän kertoi “Rozmova” YouTube-kanavan haastattelussa.

“Viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana olen alkanut ajatella kuolemaa useammin. Olen selvästi huomannut tämän muutoksen itsessäni. Ehkä, jos täysimittaista sotaa ei olisi tapahtunut, olisin tullut tähän myöhemmin – noin kolmenkymmenen vuoden kuluttua. Silloin, kun terveys alkaa muistuttaa itsestään, ymmärtää, ettei ole ikuinen, ja haluaa saada lapsia. Minulle, kuten monille muillekin, tämä tapahtui aikaisemmin. Et voi olla ajattelematta tätä, koska näet sen uutisissa joka päivä, ystävät, perhe ja läheiset, ja alat heijastaa kaiken itseesi, jolloin sinulle tulee perusteellisempia filosofisia kysymyksiä. Miksi olen täällä? Mikä on elämän tarkoitus? On selvää, etten ole ensimmäinen, joka kohtaa tämän, ja ihmisiä on ollut olemassa tuhansia vuosia, mutta kukaan ei ole antanut vastauksia näihin kysymyksiin. Mutta on paljon kirjallisuutta, ja siitä seuraa ‘surua älystä’, koska alat murehtia vielä enemmän. Voisi vaikka mennä filosofian laitokselle, jotta saisi kaiken tämän stabiloitua. Ja kaikki tämä vaikuttaa väistämättä koko elämääsi ja arvoihisi. Kaikesta tästä tulee päässäsi sekamelskaa”, Felix Redka sanoo.

Muutettuaan Kiovaan Felix asettui Beresteiskyi Prospektille ja nyt hänellä on ongelmia melun kanssa

Ei niin kauan sitten Felix muutti Sumista Kiovaan, ja hän huomasi heti hiljaisen pikkukaupungin ja suuren pääkaupungin väliset erot. Siksi hän halusi heti ostaa talon esikaupunkialueelta.

“Muutin Kiovaan vuosi sitten. Sopeuduin helposti eikä stressiä ollut. Ainoa ongelma on melutaso. Kun asuin Sumissa, en vain arvostanut sitä. Kiovassa asumme vuokra-asunnossa Beresteiskyillä ja en ole koskaan hiljaisuudessa. Ensimmäisen kuukauden aikana minun oli vaikea nukahtaa. Menin hankkimaan itselleni anatomiset korvatulpat. Ne eivät kuitenkaan auta. Tämä katu ei koskaan hiljene. Päivällä on jatkuva liikenne, ja yöllä poliisi, roskakuskit ja muut ajavat ympäriinsä. Siksi minulla on strateginen suunnitelma ostaa talo jostain Kiovan läheltä”, koomikko valittaa.

Jokaisesta konsertista koomikko lahjoittaa kymmenyksen aseisiin Ukrainan asevoimille

Felix Redkan isä on taistellut täysimittaisen hyökkäyksen ensimmäisistä päivistä lähtien, mutta keskustelu isän kanssa siitä, mitä tapahtuu, ei onnistu koomikolta. Lisäksi psykoterapeutti ei suosittele koskettamaan kipeitä aiheita.

“Isä ei halua puhua kanssani sodasta. Sain tietää, että isä osallistui taisteluihin Sumista ensimmäisinä sotapäivinä vasta toisen täysimittaisen hyökkäysvuoden aikana. Enkä minäkään erityisesti kysele, koska se on vaikea aihe. Minua kiinnostaisi saada vastauksia joihinkin kysymyksiin, mutta en halua aiheuttaa hänelle kipua. Vuonna 2014, kun kävin psykoterapeutin luona, sanoin hänelle, että haluan kysyä isältä, tappoiko hän ihmisiä. Mutta hän kielsi esittämästä sellaista kysymystä. Sitten katsoin vielä sotilaiden kommentteja ja ymmärsin, että se on todella tyhmä kysymys”, Redka kertoo.

Felix Redka vanhempiensa kanssa

Tänä vuonna stand-up-koomikko täytti 25 vuotta ja saavutti siten iän, jolloin uuden mobilisaatiolain mukaan hän voi joutua Ukrainan asevoimiin. Tämän ymmärtäminen järkytti häntä niin paljon, että hän koki masennuksen.

“Olen pettynyt, että tajusin vasta myöhään, että mobilisaatiolaki voi koskea myös minua. Viimeiseen asti vältin sitä ja elin ikään kuin suojatussa kuplassa, että elokuussa juodaan olutta Jaltassa. Mutta olen jo käynyt läpi kaikki nämä vaiheet – neuvottelut, masennus ja nyt ymmärrän, että tämä on meidän nykyinen todellisuus eikä sitä voi siirtää kansanedustajien lapsille. Tekosyyt eivät päde. Täytyy vähitellen valmistautua. Tietenkin, haluaisin viivyttää tätä mahdollisimman pitkään, mutta vaikka saisin jonkinlaisen lykkäyksen, se ei ole ikuisesti. Minun täytyy käyttää tämä lykkäys hyödyksi ja jotenkin valmistautua. Etsiä jokin yksikkö. Vaikka tässä suhteessa minulla on helppoa. Lohdutan itseäni, että pääsen isän luo. Ensimmäinen asia, mitä tarvitsen, on ostaa ja käyttää maihinnousukengät. Tämä on kohta yksi. Näin kirjoitetaan. Vaikka olenkin amatööri sotilasasioissa. Ja tarvitaan myös ampumaharjoituksia. Mutta kirjoitetaan, että niitä tulee olemaan paljon, joten siihen ei tarvitse käyttää rahaa. Nyt pelkoni joutua armeijaan on hieman rauhoittunut. Mutta oli hetki, jolloin olin äärimmäisen ahdistunut. Käytin jopa masennuslääkkeitä. Tällainen reaktio on normaali, koska menetät perheesi hetkeksi, mukavuuden, arjen, rahat ja itsensä toteuttamisen mahdollisuuden. On normaalia, että vastustat sitä. Tämä on minun vastuuni nyt ja että olen nyt mobilisaatioresurssi. Olisin voinut jäädä toiseen maahan, koska ylittelin rajan kahdesti – kävin Euroopassa konserteissa. Mutta en halunnut tehdä sitä”, Felix kertoo.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös kirjautua Patreoniin lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 12:15:06