Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Menestyksen aallot: Venäjän sota Mustallamerellä

#VenäjänSota #Mustameri #Meritaistelut #GeopoliittinenTilanne #Merivoimat

10.07.2024 17:50

Menestyksen aallot: Venäjän sota Mustallamerellä

#VenäjänSota #Mustameri #Meritaistelut #GeopoliittinenTilanne #Merivoimat
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan menestys merellä: Ukrainan laivasto, Venäjän laivasto, sota, Mustameri

**Ukrainan laivasto on tuhonnut tai vahingoittanut 26 Venäjän sotalaivaston alusta helmikuusta 2022 kesäkuuhun 2024**

Ukrainan asevoimat ovat helmikuusta 2022 kesäkuuhun 2024 mennessä tuhonneet tai vahingoittaneet yhteensä 26 Venäjän federaation sotalaivaston alusta. Erityisesti viimeisen vuoden aikana on havaittu “iskujen lisääntynyttä taajuutta ja vakavuutta”, jotka ovat seurausta Ukrainan hyökkäyksistä Krimin niemimaan alueella, kertoo Britannian sotilastiedustelun raportti.

Raportti julkaistiin keskiviikkona 10. heinäkuuta Britannian puolustusministeriön X-sosiaalisen median sivulla. Britannian tiedustelupalvelu lisäsi, että lähes kaksi kolmasosaa iskuista on tapahtunut viimeisen vuoden aikana.

Britannian puolustusministeriö julkaisi myös kartan, joka kuvaa Venäjän sotalaivaston häpeällistä tilannetta. Ministeriön tietojen mukaan viimeisen vuoden aikana on tuhottu 17 venäläistä alusta, joista yhdeksän on merkittäviä tappioita. Asovanmerellä on uponnut viisi alusta, loput Ukraina on tuhonnut Mustallamerellä.

**Britannian tiedustelu vähättelee Ukrainan saavutuksia**

Ukrainan asevoimien pääesikunta ilmoitti päivittäisessä raportissaan Venäjän armeijan arvioiduista tappioista keskiviikkona 10. heinäkuuta, että 28 venäläistä alusta tai venettä sekä yksi sukellusvene on tuhottu. Lisäksi monet Venäjän alukset (vähintään kymmenen) ovat kärsineet vakavia vaurioita, ja joidenkin hankkeiden laivoja ei voida enää koskaan korjata, kertoi Ukrainan merivoimien tiedottaja Dmytro Pletentšuk kesäkuussa.

Pletentšuk selitti, että eri aikoina tuhoutuneiksi on laskettu myös pienaluksia, mutta 15 suurta alusta ovat merkittäviä tappioita miehittäjille – mukaan lukien lippulaiva (risteilijä “Moskva”) ja neljä toisen luokan suurta maihinnousualusta. Mukana ovat myös partioalus “Sergei Kotov”, “Ivanovets”, ohjusalus “Zirkon”, hinaaja “Vasili Bekh” ja muita, sekä sukellusvene “Rostov-na-Donu”, lisäsi Pletentšuk.

Merivoimien tiedottaja totesi, että prosentuaalisesti Mustanmeren laivasto on menettänyt kolmanneksen aluksistaan. Jäljellä olevat alukset miehittäjät siirtävät ja piilottavat.

**Venäjän alusten tuhoaminen Krimillä**

Tilapäisesti miehitetyllä Krimillä Ukrainan sotilaat tuhosivat 6. kesäkuuta venäläisen hinaajan “Saturn”. Hyökkäyksen merikohteeseen suoritti Ukrainan puolustusministeriön pääesikunta.

Ukrainan asevoimien pääesikunta vahvisti virallisesti, että tilapäisesti miehitetyllä Krimillä on tuhottu venäläinen ohjusalus “Cyklon”, jota käytettiin “Kalibr”-ohjusten kantajana. Päivitettyjen tietojen mukaan Ukrainan puolustusvoimat iskivät venäläiseen ohjusalukseen Sevastopolissa yön aikana 19. toukokuuta. Tämä tarkoittaa, että siellä ei ole enää risteilyohjusten kantajia. “Saturn” ja “Cyklon” olivat viimeisiä Venäjän laivaston yksiköitä, joiden tuhoutumisesta raportoitiin, minkä jälkeen Ukrainan pääesikunnan tilastoissa Venäjän alusten uppoaminen ei ole lisääntynyt.

Ukrainan merivoimat vahvistivat venäläisen pelastusalus “Kommunan” vaurioitumisen tilapäisesti miehitetyllä Krimillä. Tällä hetkellä vahinkojen laajuus on vielä vahvistamatta, mutta tiedetään, että merialus ei voi enää suorittaa taistelutehtäviä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin, jotta voit lukea blogini ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:11:15