Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ministeri Denis Malyuska eroaa: Uusi oikeusministerikandidaatti valittu
#MinisteriDenisMalyuskaLähtee #Ukraina #Oikeusministeriö

10.07.2024 13:32

Ministeri Denis Malyuska eroaa: Uusi oikeusministerikandidaatti valittu
#MinisteriDenisMalyuskaLähtee #Ukraina #Oikeusministeriö
Lukuaika: < 1 minuutti

# MinisteriDenisMalyuska lähtee: Uusi kandidaatti jo tiedossa #Ukraina #Oikeusministeriö

Ukrainan oikeusministeri Denis Malyuska on jättänyt eroanomuksensa. Hänen paikkansa saattaa ottaa nykyinen varapääministeri ja Euroopan sekä euroatlanttisen integraation ministeri Olga Stefanishina, joka jatkaisi samalla myös nykyisessä tehtävässään. Malyuskan eroanomus ei kuitenkaan ole vielä astunut voimaan.

“Ukrainska Pravda” raportoi, että presidentti Volodymyr Zelenskyin tiimistä saadun tiedon mukaan Malyuska allekirjoitti eroanomuksensa jo jonkin aikaa sitten, mutta anomus on ilman päivämäärää eikä sitä ole vielä käsitelty.

Lähteiden mukaan Malyuskan seuraajaksi on jo suunniteltu Olga Stefanishinaa, joka on tarkoitus nimittää varapääministeriksi ja oikeusministeriksi.

Denis Malyuska on kommentoinut eroonsa liittyviä huhuja sarkastiseen sävyyn. Hän reagoi “Ukrainska Pravdan” uutiseen seuraavasti:

“UP:n uutiseen liittyen suunnitellusta erosta: ensi keskiviikkona täytyy olla Alankomaissa. Mietin ‘Boholubovin suunnitelmaa’. Pitäisikö parta ajaa vai onko lukijoissa joku, jolla on parta ulkomaanpassissaan?”

Denis Malyuska: Mitä tiedämme ministeristä
42-vuotias Denis Malyuska on ukrainalainen juristi, liikemies ja BRDO/World Bank Groupin hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös Ukrainan parlamentin 9. kauden kansanedustaja ja toiminut oikeusministerinä 29. elokuuta 2019 lähtien.

Vuonna 2019 hänet valittiin kansanedustajaksi “Kansan palvelija” -puolueesta ja samana vuonna hän luopui edustajatoimestaan, kun hänet nimitettiin oikeusministeriksi.

Vuonna 2020 Malyuska oli yksi aloitteentekijöistä vankilajärjestelmän uudistamisessa. Ukrainalaisiin tutkintavankiloihin otettiin käyttöön maksulliset, parempaa mukavuutta tarjoavat sellit.

Lisäksi Malyuska on tukenut murhasta tuomittujen mobilisointia.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:39:23