Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ministeri Maljuska vastaa erohuhuihin – ironiaa ja spekulaatioita ilmassa

#MinisteriMaljuska #Erohuhut #Politiikka #Ironia #Spekulaatiot

10.07.2024 18:55

Ei audiota saatavissa.

Ministeri Maljuska vastaa erohuhuihin – ironiaa ja spekulaatioita ilmassa

#MinisteriMaljuska #Erohuhut #Politiikka #Ironia #Spekulaatiot
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ministeri Maljuska reagoi huhuihin erostaan – ironiaa ja spekulaatioita

Ukrainan oikeusministeri Denis Maljuska on vastannut huhuihin, joiden mukaan hän olisi jo jonkin aikaa sitten allekirjoittanut eroanomuksensa. Julkaisun “Ukrainska Pravda” mukaan anomus on edelleen ilman päivämäärää, eikä sitä ole otettu käsittelyyn.

Maljuska kommentoi huhuja erostaan ironisesti, viitaten liikemies Gennadiy Bogolyubovin ulkomaanmatkaan, josta tämä on nyt epäiltynä Ukrainan valtion tutkintapalvelussa (DBR).

“Ukrainska Pravdan uutiseen liittyen suunnitellusta erosta: ensi keskiviikkona minun pitäisi olla Alankomaissa. Mietin ‘Bogolyubovin suunnitelmaa’. Pitäisikö minun ajaa viikset pois vai onko joku lukijoista, jolla on viikset ulkomaanpassissa?” hän totesi.

Maljuskan viittaus “Bogolyubovin suunnitelmaan” oli kuvainnollinen, ja hän liitti mukaan valokuvan, jossa hän matkustaa junan hytissä. Kansanedustaja ja parlamentin sananvapauskomitean puheenjohtaja Jaroslav Jurčyšyn kommentoi Maljuskan postausta ja huomautti, että huhut ovat lähettäneet hänet eroamaan ennätyksellisen monta kertaa.

“Tämä on jo 17. ero. Ennätysten rikkomista,” Jurčyšyn laski.

LIGA.netin mukaan Ukrainan parlamentilla ei ole tietoa suunnitelluista henkilöstömuutoksista hallituksessa. Vaikka tällaisesta rotaatiosta on puhuttu aiemmin, ei asiasta ole ollut konkreettista aikataulua. Myös muut asiaan liittyvät henkilöt ovat olleet vaitonaisia.

Medioiden mukaan oikeusministeriön johtoon on kaavailtu varapääministeri Olha Stefanishynaa, joka vastaa Euroopan ja Euro-Atlantin integraatiosta. Stefanishynan toimistossa ei kuitenkaan ollut tietoa muutoksista, ja myös Maljuska on pysynyt hiljaa medialta, vitsaillen vain sosiaalisessa mediassa.

Eräs “Sluha narodu” -puolueen edustaja myönsi, että rotaatiosta on puhuttu, mutta mitään varmaa päätöstä ei ole tehty, koska puolueen kokousta ei ole vielä pidetty. Tämä voisi liittyä tarpeeseen vahvistaa Euroopan integraatiosta vastaavaa henkilöä oikeusministeriön resursseilla.

Denis Maljuska: Ministeristä tiedetään

42-vuotias Denis Maljuska on ukrainalainen juristi, liikemies ja BRDO/World Bank Groupin hallituksen puheenjohtaja. Hän on ollut Ukrainan 9. vaalikauden kansanedustaja ja toiminut oikeusministerinä 29. elokuuta 2019 lähtien.

Vuonna 2019 hänet valittiin kansanedustajaksi “Sluha narodu” -puolueesta, ja samana vuonna hänet nimitettiin oikeusministeriksi, jolloin hän luopui kansanedustajan tehtävistä. Vuonna 2020 Maljuska oli yksi vankilajärjestelmän uudistuksen aloitteentekijöistä, jolloin Ukrainan tutkintavankiloihin otettiin käyttöön maksulliset, korkeammalla mukavuustasolla varustetut sellit.

Muistutettakoon, että Maljuska on tukenut murhasta tuomittujen mobilisointia.

Kommentoi artikkelia ja jaa ystäviesi kanssa! Tilaa blogini Patreonin kautta ja lue ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:47:06