Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Nato-maat tukevat Ukrainan ilmapuolustusta – Patriot-järjestelmät toimitetaan

#Ukraina #Nato #Ilmapuolustus #Patriot #Turvallisuus #KansainvälinenYhteistyö

Tämä on merkittävä uutinen, joka vahvistaa kansainvälisen yhteisön tukea Ukrainalle. Patriot-järjestelmien toimittaminen parantaa Ukrainan kykyä suojella itseään ja kansalaisiaan. Jaa artikkeli ja levitä tietoisuutta tästä tärkeästä kehityksestä.

10.07.2024 02:43

Nato-maat tukevat Ukrainan ilmapuolustusta - Patriot-järjestelmät toimitetaan

#Ukraina #Nato #Ilmapuolustus #Patriot #Turvallisuus #KansainvälinenYhteistyö

Tämä on merkittävä uutinen, joka vahvistaa kansainvälisen yhteisön tukea Ukrainalle. Patriot-järjestelmien toimittaminen parantaa Ukrainan kykyä suojella itseään ja kansalaisiaan. Jaa artikkeli ja levitä tietoisuutta tästä tärkeästä kehityksestä.
Lukuaika: 2 minuuttia

“`markdown
# Nato-maat sitoutuvat lisäämään Ukrainan ilmapuolustusta

Viisi Nato-maata on sitoutunut toimittamaan Ukrainalle lisäjärjestelmiä ilmapuolustukseen sekä ohjuksia, joiden arvo on miljardi Yhdysvaltain dollaria (noin 950 miljoonaa euroa). Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut, että Yhdysvallat, Saksa, Romania ja Alankomaat toimittavat Ukrainalle lisää Patriot-ohjusjärjestelmiä. Lisäksi Ukraina saa kymmeniä muita ilmapuolustusjärjestelmiä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, Alankomaiden pääministeri Mark Rutte, Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Italian pääministeri Giorgia Meloni, Romanian presidentti Klaus Iohannis ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ovat yhteisessä julkilausumassaan vahvistaneet tämän päätöksen. Lausunto on julkaistu Valkoisen talon verkkosivuilla. Ukrainan saamat järjestelmät sisältävät amerikkalaisten järjestelmien lisäksi NASAMS-, HAWK-, IRIS-T- ja Gepard-järjestelmiä.

“Ilmoitamme tänään, että yhdessä toimitamme Ukrainalle lisästrategisia ilmapuolustusjärjestelmiä, mukaan lukien Yhdysvaltojen, Saksan ja Romanian toimittamat Patriot-paristot; Alankomaiden ja muiden kumppanien toimittamat Patriot-komponentit lisäpariston toiminnan varmistamiseksi; ja Italian toimittaman SAMP-T-järjestelmän. Nämä viisi strategista ilmapuolustusjärjestelmää auttavat suojaamaan Ukrainan kaupunkeja, siviiliväestöä ja sotilaita, ja teemme tiivistä yhteistyötä Ukrainan hallituksen kanssa, jotta nämä järjestelmät voidaan ottaa käyttöön mahdollisimman nopeasti. Työskentelemme tänä vuonna myös lisästrategisten ilmapuolustusjärjestelmien toimittamisen eteen”, lausunnossa sanotaan.

Kanada, Norja, Espanja ja Iso-Britannia tulevat olemaan merkittävässä roolissa ilmapuolustusjärjestelmien toimittamisessa. Muut liittolaismaat toimittavat ohjuksia. Yhdysvallat on myös luvannut, että suunnitellut ammuslähetykset ilmapuolustukseen uudelleenohjataan Ukrainan hyväksi, mikä mahdollistaa satojen lisäohjusten saamisen vuoden aikana.

“Vahvistaessamme Ukrainan ilmapuolustusta olemme kiitollisia yli 50 maan koalitiolle, joka jatkaa turvallisuusavun antamista Ukrainalle, sekä Ilmapuolustuksen kiireellisten toimien aloitteelle, jonka puitteissa kumppanit ovat luvanneet yli miljardin dollarin tuen Ukrainan ilmapuolustukselle, ja Ilmapuolustuksen ja ohjuspuolustuksen integroitujen kykyjen koalitiolle, jota Saksa ja Ranska yhdessä johtavat”, lausunnossa todetaan.

### Patriot-järjestelmät Ukrainalle

Toukokuussa raportoitiin, että Alankomaat haluaa kerätä yhteen Patriot-ohjusjärjestelmän ja lahjoittaa sen Ukrainalle. Alankomaat aikoo tarjota järjestelmän keskeiset komponentit omista varastoistaan ja on pyytänyt muita Euroopan maita tekemään samoin. Tämä idea on tarkoitus toteuttaa lyhyellä aikavälillä, sillä Venäjä on lisännyt hyökkäyksiään ja tappanut toukokuussa ennätyksellisen määrän ukrainalaisia drooneillaan, ohjuksillaan ja ammuksillaan.

Heinäkuun 5. päivänä Ukraina sai Saksalta vielä yhden Patriot-ilmapuolustusjärjestelmän. Tämä on jo kolmas kompleksi Saksalta, ja se vahvistaa merkittävästi maan ilmapuolustusta suojaten väestöä ja infrastruktuuria vihollisen lentokoneilta, drooneilta ja ohjuksilta.

Nyt Saksan hallitus tutkii mahdollisuutta lahjoittaa Ukrainalle vielä yksi Patriot-järjestelmä, joka olisi jo neljäs. Saksa vastaa näin presidentti Volodymyr Zelenskyin pyyntöön vahvistaa Ukrainan ilmapuolustusta.

### Kommentoi ja jaa artikkeli

Toivon, että kommentoit ja jaat tämän artikkelin ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.
“`

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 12:34:46