Eilen yhteensä 88810 latausta

20250 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Orban: Venäjä ja Ukraina valmistelevat uusia rauhanneuvotteluja #Venäjä #Ukraina #Orban #EU

10.07.2024 14:58

#Orban: Venäjä ja Ukraina valmistelevat uusia rauhanneuvotteluja #Venäjä #Ukraina #Orban #EU
Lukuaika: 2 minuuttia

#Orban: Uudet rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä lähitulevaisuudessa #Venäjä #Ukraina #Orban #EU

Unkarin pääministeri Viktor Orbán vakuuttaa, että uudet rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä on määrä järjestää jo lähiaikoina, tarkemmin sanottuna vuoden 2024 loppuun mennessä. Hän ilmoitti, että Venäjän diktaattori Vladimir Putin ja Kiinan johtaja Xi Jinping pitävät tällaista kehityskulkua mahdollisena.

Asiasta kirjoittaa El País viitaten Orbániin. Lehti analysoi Unkarin pääministerin yksityisiä kirjeitä, joita hän on lähettänyt Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Charles Michelille ja EU:n jäsenvaltioiden johtajille.

Kirjeessään Orbán summaa neuvottelujaan Ukrainan, Venäjän ja Kiinan johtajien kanssa ja korostaa Euroopan itsenäisen aloitteellisuuden tärkeyttä rauhanprosessin käynnistämisessä, odottamatta Yhdysvaltojen toimia. Hän katsoo, että Yhdysvaltojen poliittinen johtajuus on rajoitettua nykyisen vaalikampanjan vuoksi.

“Tämän vuoksi emme voi odottaa, että he tulevina kuukausina esittäisivät vastaavanlaista ehdotusta. Meidän on pidettävä tulitaukoa eurooppalaisen strategisen autonomian hengen mukaisena”, sanoi Orbán.

Orbán lisäsi myös, että Kiinan johtaja Xi Jinping piti itseään “rehellisenä välittäjänä”.

“Presidentti Xi näkee Kiinan politiikan rauhan politiikkana, kun taas Yhdysvaltojen ja Euroopan politiikka on sotapolitiikkaa, jossa Eurooppa seuraa automaattisesti amerikkalaista linjaa”, totesi Unkarin johtaja.

Orbánin kirjeessä kerrotaan myös, että Venäjän ja Kiinan johtajat uskovat Venäjän ja Ukrainan rauhanneuvottelujen tapahtuvan vuonna 2024.

“Nyt Orbán vakuuttaa, että Putin ja Xi olettavat, että uudet rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä järjestetään vuoden loppuun mennessä”, todetaan artikkelissa.

Orbán lisäsi lisäksi, että seuraavat kaksi kuukautta Ukrainan rintamalinjalla tulevat olemaan “dramaattisempia kuin koskaan”.

Mitä muuta Orbánin EU:n johdolle lähettämässä kirjeessä sanotaan

Orbán vieraili heinäkuun alussa Ukrainassa ja Venäjällä, ja sen jälkeen vielä Kiinassa. Pekingissä hän keskusteli Xi Jinpingin kanssa Ukrainasta. Tapaamisissaan Zelenskyin ja Putinin kanssa Orbán ehdotti tulitaukoa neuvottelujen aloittamiseksi. Kuitenkin Ukrainan presidentin kanslia ilmoitti, että nämä ovat Venäjän narratiiveja, eikä Ukraina suostu niihin.

Keskusteltuaan maiden presidenttien kanssa Unkarin pääministeri lähetti kirjeen EU:n johdolle. Siinä Orbán välitti Vladimir Putinin lausunnon, jonka mukaan “aika ei ole tällä hetkellä Ukrainan puolella, vaan Venäjän joukkojen puolella”.

Kirjeessä Orbán myös korosti, että Venäjä on valmis harkitsemaan kaikkia ehdotuksia tulitauosta. Huomioitavaa on, että Putin on viime aikoina alkanut puhua neuvotteluista. Hänen ehtonsa ovat kuitenkin kaukana todellisuudesta. Diktaattori haluaa, että Ukraina vetää asevoimansa pois neljän alueen alueelta.

Orbán ei kuitenkaan pysähtynyt tähän ja 10. heinäkuuta keskusteli “rauhanponnisteluista” Ukrainan suhteen myös Erdoganin kanssa. Aiemmin Orbán selitti, miksi Putin ja Zelenskyi hylkäsivät hänen “rauhansopimuksensa”.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 15:33:42