Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > SBU paljasti laajan korruptioskeeman Ukrainan tullissa – 28 kotietsintää ja useita pidätyksiä

#Ukraina #Korruptio #Tulli

10.07.2024 11:17

SBU paljasti laajan korruptioskeeman Ukrainan tullissa – 28 kotietsintää ja useita pidätyksiä

#Ukraina #Korruptio #Tulli
Lukuaika: 2 minuuttia

# SBU paljasti laajan korruptioskeeman Ukrainan tulli-virastossa – 28 kotietsintää ja useita pidätyksiä #Ukraina #Korruptio #Tulli

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on paljastanut laajan korruptioskeeman Ukrainan tullivirastossa. Tutkintatoimien aikana suoritettiin yhteensä 28 kotietsintää. Viranomaiset pidättivät tulliviraston osastonjohtajan ja hänen apulaisensa, jotka säännöllisesti vaativat lahjuksia alueellisten tulliviranomaisten johtajilta.

Tutkinnan mukaan pidätetyt lupasivat eri summia lahjuksia vastaan olla luomatta keinotekoisia esteitä virkamiesten työskentelylle ja peittää tullivirkailijoiden virheitä. SBU:n mukaan korruptiotapauksia dokumentoitiin yli vuoden ajan, ja tänä aikana vahvistettiin vähintään kahdeksan tapausta kuukausittaisista lahjuksista.

Järjestäessään rikollista toimintaa, syytetyt värväsivät alaistensa avuksi alueellisten tulliviranomaisten osastoista. Lopulta viranomaiset pidättivät tulliviraston osastonjohtajan, hänen apulaisensa ja yhden alueellisen tullin johtajista lahjuksen vastaanoton yhteydessä. Kerättyjen todisteiden perusteella kaikille kolmelle epäillylle valmistellaan syytettä Ukrainan rikoslain kahden artiklan perusteella:

* Artikla 368, osa 3: Lahjuksen vastaanottaminen virkamiehenä
* Artikla 369, osa 3: Lahjuksen tarjoaminen virkamiehelle

Lisäksi syytettä valmistellaan erästä alueellisen tullin entistä johtajaa vastaan samojen rikoslain artiklojen perusteella.

Yhteensä SBU suoritti samanaikaisesti 28 kotietsintää tulliviraston keskusyksikössä sekä Länsi-, Etelä- ja Keski-Ukrainan osastoissa. Tutkintatoimien tavoitteena oli selvittää ja saattaa vastuuseen kaikki tähän korruptioskeemaan liittyneet henkilöt. Syytetyille voi langeta jopa 10 vuoden vankeusrangaistus ja omaisuuden takavarikointi.

Korruptio tullivirastossa

Heinäkuun alussa Ukrainan kansallinen korruptiontorjuntavirasto (NAZK) ja erityissyyttäjänvirasto (SAP) estivät toisen korruptioskeeman tullivirastossa. Tutkinta paljasti, että tapauksen toimijat tarjoutuivat maksamaan lahjuksia tulliviraston johdolle saadakseen omat henkilönsä keskeisille johtopaikoille. Esimerkiksi Lvivin tullin johtajan virasta tarjottiin miljoonan Yhdysvaltain dollarin (n. 950 000 euroa) lahjus, ja vastaavia tarjouksia tehtiin myös Volynin ja Tšernivtsin tullin johtotehtävistä, summien ollessa 500 000 (n. 475 000 euroa) ja 200 000 (n. 190 000 euroa) Yhdysvaltain dollaria.

NAZK:n ja SAP:n ansiosta rikolliset aikeet estettiin. Kaksi henkilöä on saanut syytteen rikoslain artiklojen 15, osa 2, 27, osa 4 ja 369, osa 4 perusteella. Yksi henkilö, joka oli rikoksen aloitteentekijä, on pidätetty rikosprosessilain artiklan 208 mukaisesti. Tutkinta jatkuu.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:27:45