Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > SBU:n Johtajan Kiinteistökaupat Paljastuivat: Korruptioepäilyt Ukrainan Kiovassa

#TutkivaJournalismi #Ukraina #Kiova #korruptio #kiinteistöt

10.07.2024 18:23

SBU:n Johtajan Kiinteistökaupat Paljastuivat: Korruptioepäilyt Ukrainan Kiovassa

#TutkivaJournalismi #Ukraina #Kiova #korruptio #kiinteistöt
Lukuaika: 2 minuuttia

#TutkivaJournalismi: SBU:n Johtaja Paljastui Kiinteistökaupoista #Ukraina #Kiova #korruptio #kiinteistöt

Ukrainalaiset toimittajat ovat paljastaneet, että Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) talousosaston päällikkö Andrii Padalka ei ole ilmoittanut omistavansa 600 000 dollarin (noin 565 000 euron) arvoista taloa, jossa hän asuu. Tutkimusten mukaan Padalka on rekisteröinyt kiinteistön nykyisen vaimonsa Olena Zelenskan (samaa nimeä kuin ensimmäinen nainen) äidin nimiin. Äiti, Larysa Pandey, on muuttanut sukunimensä Padalkaksi.

Tutkinnan mukaan talo sijaitsee Green Hillsin mökkikylässä Kiovan lähellä. Kylä on varustettu turniikkeleilla, vartioinnilla, brittiläisellä koululla ja hyvin hoidetulla maisemoinnilla. Hromadsken tutkimuksessa kerrotaan, että myynti-ilmoituksen mukaan talon pinta-ala on lähes 300 neliömetriä ja tontti 14 aaria, jossa on myös 120 neliömetrin vierastalo. Lisäksi talossa on oma kaasulämmitysjärjestelmä, pesutupa, kahden auton autotalli, iso terassi, tilava keittiö premium-laitteilla ja puisilla huonekaluilla. Talo sisältää kolme suurta makuuhuonetta kylpyhuoneineen, tilavia pukeutumishuoneita ja työhuoneen ensimmäisessä kerroksessa.

Tutkijoiden mukaan Padalka päätti rekisteröidä talon vaimonsa äidin Larysa Pandeyn nimiin. Talon, jossa on 10 aarin tontti, rekisteröinti Larysa Pandeyn nimiin tapahtui 26. lokakuuta 2023. Toimittajat eivät löytäneet tietoja Pandeyn liiketoiminnasta tai työpaikasta. Pandey kertoi toimittajille olevansa eläkkeellä, mutta että hänen miehensä on työskennellyt pitkään ja ansainnut tuloja. Hän selitti, että hänellä oli varoja asunnon myynnistä ja säästöjä miehensä kanssa, sekä sai rahaa tyttäreltään talon ostamista varten. SBU:n vastauksessa hromadsken kyselyyn todettiin, että Padalka muutti taloon vasta tämän vuoden aikana, joten hän ei ollut vielä ilmoittanut sitä julkisesti, sillä ilmoitus ei ole vielä julkisesti saatavilla. Toimittajat eivät saaneet kommenttia Andrii Padalkalta.

Muita merkittäviä mediatutkintoja

Aiemmin olemme kirjoittaneet, että eversti Oleksii Zelenskyi, joka johtaa SBU:n D-osastoa, kertoi toimittajille harjoittavansa autojen jälleenmyyntiä. Hänen mukaansa hän on myynyt viimeisen 10 vuoden aikana noin 47 autoa. Turvallisuuspalvelussa sanottiin, että heidän työntekijänsä toiminta on laillista. Antikorruptioasiantuntija Serhii Mytkalik kuitenkin katsoo, että virkamiesten ei pitäisi harjoittaa tällaista liiketoimintaa.

Lisäksi Scheme-toimittajat ovat tehneet tutkimuksen ja löytäneet “Coral”-sanatorion ukrainalaisen yrityksen kloonin, joka rekisteröitiin uudelleen Venäjän lainsäädännön mukaisesti miehitetyllä Krimillä vuoden 2014 jälkeen. Sen omistajat ovat kaksi Ukrainan kansalaista: entisen parlamentaarikon Elbrus Tedejevin ex-vaimo ja Mizhrehionalna Akadeemiya Upravlinnya Personala -yliopiston rehtorin johtajan Rostyslav Shchokinin vaimo.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniimme lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:49:36