Eilen yhteensä 88810 latausta

20223 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Skandaali Dzaparovan ympärillä: Diplomaatin erottaminen ja syytökset Dzaparova

Dzaparova: Lyhyt esittely Bogoljubovin pako

#Dzaparova #Skandaali #Diplomaatti #Erottaminen #Syytökset #Bogoljubov #Uutiset #Politiikka

10.07.2024 11:25

Skandaali Dzaparovan ympärillä: Diplomaatin erottaminen ja syytökset Dzaparova

Dzaparova: Lyhyt esittely Bogoljubovin pako

#Dzaparova #Skandaali #Diplomaatti #Erottaminen #Syytökset #Bogoljubov #Uutiset #Politiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

# Skandaali Emine Dzaparovan ympärillä: Diplomaatin erottaminen ja syytökset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kumonnut päätöksen, jolla Emine Dzaparova nimitettiin diplomaattiselle asemalle Wienissä. Syynä tähän on skandaali, jossa Dzaparovan väitetään auttaneen miestään, liikemies Gennadi Bogoljubovia, pakenemaan maasta.

“Ukrainska Pravda” -lehden tutkinnan mukaan Bogoljubov ja hänen vaimonsa olivat suunnitelleet muuttoa Wieniin pysyvästi tämän vuoden alusta lähtien, pian Dzaparovan nimityksen jälkeen. Ulkoministeriö ei kuitenkaan koskaan antanut määräystä Dzaparovan siirtämisestä pysyväksi edustajaksi kansainvälisissä järjestöissä. Ulkoministeriön lähde kertoi, että Emine Dzaparovan nimitys Wieniin tullaan perumaan.

Gennadi Bogoljubov kiistää väitteet, että hänen vaimonsa olisi auttanut häntä pakenemaan. Hänen mukaansa hän ylitti rajan vieraillakseen ikääntyneen äitinsä luona ja hoitaakseen asianajoon liittyviä asioita Lontoossa. Hän suunnitteli palaavansa kahden viikon kuluttua, mutta syytösten jälkeen hän harkitsee tilannetta uudelleen. Bogoljubov myönsi olevansa jo Wienissä ja kertoi lentäneensä sinne Lontoosta 8. heinäkuuta.

### Emine Dzaparova: Lyhyt esittely

Maaliskuun 29. päivänä uutisoitiin, että 40-vuotias Dzaparova oli synnyttänyt kolmannen tyttärensä, jonka isä on 62-vuotias “Privat”-ryhmän osakas Gennadi Bogoljubov. Lähteiden mukaan synnytys tapahtui Kiovassa maaliskuun loppupuolella. Dzaparova toimi Ukrainan ulkoministeriön ensimmäisenä varaministerinä kesäkuusta 2020 huhtikuuhun 2024 ja Ukrainan informaatiopolitiikan varaministerinä vuosina 2016-2019. Helmikuussa 2024 hänet nimitettiin Ukrainan pysyväksi edustajaksi kansainvälisiin järjestöihin Wienissä. Aikaisemmin hän työskenteli toimittajana, muun muassa “Radio Svoboda” -projektissa “Krim. Realiit”. Varaministerinä Dzaparova edisti aktiivisesti “Krimin alustaa”, jonka tavoitteena on tukea niemimaan de-okkupaatiota.

### Bogoljubovin pako

Entinen “Privatbankin” osakas Gennadi Bogoljubov väittää, että hänellä oli lailliset perusteet lähteä Ukrainasta. Hän on yli 60-vuotias ja hänellä on seitsemän lasta, joista viisi on alaikäisiä. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. He ilmoittivat 9. heinäkuuta Bogoljuboville epäilystä laittomasta rajan ylityksestä. Rajavartija, joka auttoi häntä lähtemään maasta, sai myös syytteen. Väitetään, että rajavartija tiesi varmasti, että hänelle annettu asiakirja oli jonkun toisen henkilön nimissä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 03:35:04