Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Starmerin ilmoitus: Ohjukset puolustuksen tukipilareina – Mitä tiedämme ja miksi Ukraina tarvitsee pitkän kantaman aseita

#Puolustus #Starmer #NATO #Venäjä #Ukraina #Ohjukset #PitkänKantamanAseet

10.07.2024 12:45

Starmerin ilmoitus: Ohjukset puolustuksen tukipilareina - Mitä tiedämme ja miksi Ukraina tarvitsee pitkän kantaman aseita

#Puolustus #Starmer #NATO #Venäjä #Ukraina #Ohjukset #PitkänKantamanAseet
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan puolustus Storm Shadow Kiro Starmer Venäjä NATO

### Kiro Starmerin ilmoitus: Storm Shadow -ohjukset Ukrainan puolustuksen tukipilareina

Iso-Britannian pääministeri Kiro Starmer ilmoitti, että Ukraina voi käyttää Storm Shadow -ohjuksia, jotka Britannia on aiemmin toimittanut maalle, puolustautuakseen Venäjän hyökkäyksiltä. Starmer kertoi jatkavansa edellisen Britannian hallituksen politiikkaa pitkän kantaman aseiden käytöstä Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa. Starmerin mukaan Storm Shadow -ohjuksia tulisi käyttää, jotta Ukraina pystyisi puolustautumaan tehokkaasti.

Bloombergin mukaan pääministeri Starmer puhui asiasta toimittajille NATO-huippukokouksen aikana Washingtonissa. Lähteen mukaan Starmer vastasi toimittajan kysymykseen ja totesi, että Ukraina itse päättää, miten se käyttää Britannian toimittamia Storm Shadow -ohjuksia.

“Mutta Ukraina itse päättää, miten niitä käytetään näihin puolustustarkoituksiin”, Starmer sanoi.

Ohjukset tulisi “käyttää selkeästi kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaisesti, kuten odottaakin saattaa”, pääministeri lisäsi, korostaen, että Storm Shadow -ohjuksia tulee käyttää “puolustustarkoituksiin”.

Viime viikolla Britannian parlamenttivaalit voittanut Kiro Starmer on sitoutunut uuden hallintonsa noudattamaan politiikkaa, joka koskee Storm Shadow -risteilyohjusten käyttöä. Tämä politiikka toistaa edeltäjänsä Rishi Sunakin hallituksen linjaa. Vaikka Sunak ei koskaan suoraan ilmoittanut, että Ukraina voisi käyttää Storm Shadow -ohjuksia iskuihin Venäjän sisällä, Kremlin vastaus näihin lausuntoihin oli pelkästään kielteinen ja nimitti niitä “erittäin vaarallisiksi”.

Yhdysvaltain hallinto suhtautuu edelleen varovaisesti tähän kysymykseen, huomioiden kaikki konfliktin eskaloitumisen riskit Venäjän kanssa.

### Mitä tiedämme Storm Shadow -ohjuksista ja miksi Ukraina tarvitsee pitkän kantaman aseita

Storm Shadow -ohjukset ovat tarkkuusohjattuja risteilyohjuksia, joiden kantama on yli 250 kilometriä. Ohjusten erityinen kohdistusjärjestelmä mahdollistaa kohteen tunnistamisen ennen iskua, mikä takaa tarkan osuman ennalta määrättyyn kohteeseen. Storm Shadow -ohjukset kuuluvat matalalla lentävien ohjusten luokkaan, mikä mahdollistaa niiden lentämisen lähellä maanpintaa ja vaikeuttaa niiden havaitsemista vihollisen ilmatorjuntajärjestelmillä. Tämä vähentää niiden alas ampumisen todennäköisyyttä, sillä suuri osa ilmatorjuntajärjestelmistä toimii korkeammilla korkeuksilla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kehottanut Yhdysvaltoja poistamaan kaikki rajoitukset koskien iskuja Venäjän alueelle, sillä hänen mukaansa tämä mahdollistaisi ukrainalaisten kaupunkien suojelun pommituksilta. Zelenskyi on myös korostanut tarvetta tuhota Venäjän sotilaslentokoneet jo niiden tukikohdissa, sillä hänen mukaansa Venäjä tekee kuukausittain noin 3500 iskua Harkovaan.

Ukrainan johtaja on varma, että riittävän pitkän kantaman aseilla Ukraina pystyy ajamaan Venäjän joukot pois maan eteläosista.

Muistutuksena, median mukaan Ranska on antanut Ukrainalle luvan käyttää Storm Shadow -ohjuksia Venäjää vastaan, mutta tietyin rajoituksin. Myös Italia on liittynyt näiden ohjusten toimituksiin Ukrainalle.

Keskustelkaa artikkelista ja jakakaa se ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa! Voit myös liittyä Patreon-sivullemme lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:01:24