Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Suuri korruptioskandaali Ukrainan tullissa

#Ukraina #korruptio #turvallisuus #lahjonta

10.07.2024 00:07

Suuri korruptioskandaali Ukrainan tullissa

#Ukraina #korruptio #turvallisuus #lahjonta
Lukuaika: 2 minuuttia

# Suuri korruptioskandaali Ukrainan tullissa #Ukraina #korruptio #turvallisuus #lahjonta

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) ja Ukrainan pääsyyttäjänvirasto ovat paljastaneet laajan korruptiovyyhdin Ukrainan tullin keskushallinnossa. Tutkinnassa on pidätetty Dmytro Yermakov, tullin turvallisuus- ja valvontaosaston johtaja, sekä hänen apulaisensa. Viranomaiset olivat järjestäneet systemaattisen lahjusten keräämisen ja käytännössä asettaneet alueelliset tullit “verolle”.

SBU:n lehdistöpalvelu raportoi, että virkamiehet tarjosivat alueellisille tulliviranomaisille vastikkeeksi lahjuksista “takuita” siitä, ettei heidän työtään haitattaisi keinotekoisilla esteillä. Lisäksi he lupasivat “peitellä” tullivirkailijoiden virheitä alueilla. Tutkijat dokumentoivat rikollista toimintaa vuoden ajan, ja tänä aikana kirjattiin vähintään kahdeksan tapausta kuukausittaisesta lahjusten vaatimuksesta.

Rikollisen toiminnan toteuttamiseksi järjestäjät rekrytoivat alaisensa alueellisesta tulliorganisaatiosta. Viranomaiset pidättivät turvallisuusosaston johtajan, hänen apulaisensa ja yhden alueellisen tullin johtajista itse teossa, kun lahjusta oltiin luovuttamassa.

Tällä hetkellä keskushallinnon tiloissa sekä Länsi-, Etelä- ja Keski-Ukrainan alueellisten turvallisuus- ja valvontayksiköiden osastoilla on käynnissä 28 kotietsintää. Pidätetyille henkilöille ja erään alueellisen tullin entiselle johtajalle valmistellaan syytteitä Ukrainan rikoslain kahden pykälän perusteella:

– § 368, kohta 3 (lahjuksen vastaanottaminen virkamiehenä);
– § 369, kohta 3 (lahjuksen tarjoaminen tai antaminen virkamiehelle).

SBU on myös paljastanut uusia petosskeemoja, joissa pyrittiin kiertämään Ukrainan asevoimien liikekannallepanoa. Näiden tapausten järjestäjiin kuului virkamiehiä sekä paikallisista TCC:stä että VLK:sta. Erityisesti Krynyn Rihissä paikallinen TCC:n johtaja ansaitsi tällaisilla toimilla yli 110 000 euroa (3,5 miljoonaa UAH). Yli kymmenen henkilöä on pidätetty eri puolilla Ukrainaa.

On myös raportoitu, että Ukrainan turvallisuuspalvelu on paljastanut kolme muuta skeemaa, joilla pyrittiin kiertämään mobilisaatiota ja järjestämään laittomia maastapoistumisia asevelvollisuusikäisille miehille. Yhtä näistä operoi mies, joka oli jo tutkinnan kohteena avustaessaan ihmisiä pakenemaan. Hän ei ollut tutkintavankeudessa ja käytti tilannetta hyväkseen jatkaakseen toimintaansa.

Lisäksi Ukrainan valtion tutkintatoimisto (DBR) on saanut päätökseen tutkimuksen, joka koski pääkaupunkiseudun TCC:n luomaa petosskeemaa. Tämä paljastettiin jo vuoden 2023 lopulla, ja järjestäjänä oli entinen Kiovan alueen sotilasrekisteröintitoimiston johtaja, joka oli jäänyt eläkkeelle mutta säilyttänyt tarvittavat kontaktit. Rikollisjärjestön eri osat, jotka vastasivat “asiakkaiden” etsinnästä ja laittomien asiakirjojen järjestämisestä, eivät olleet suorassa yhteydessä toisiinsa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:58:51