Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Taloudellinen tuki Ukrainalle: Ensimmäinen erä jäädytetyistä venäläisistä varoista saapuu pian

#Ukraina #EuroopanKomissio #KristianVigand #EU #Venäjä

10.07.2024 22:12

Taloudellinen tuki Ukrainalle: Ensimmäinen erä jäädytetyistä venäläisistä varoista saapuu pian

#Ukraina #EuroopanKomissio #KristianVigand #EU #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Taloudellinen tuki Ukrainalle: Ensimmäinen erä jäädytetyistä venäläisistä varoista saapuu pian #Ukraina #EuroopanKomissio #KristianVigand #EU #Venäjä

Ukraina saa lähiaikoina ensimmäisen erän, noin 1,5 miljardia euroa, jäädytetyistä venäläisistä varoista. Euroopan komissio on ilmoittanut myös lisätalousavusta, joka sisältää 50 miljardin euron lainan. Tämän ilmoitti Euroopan komission edustaja Kristian Vigand.

Vigand kertoi lehdistötilaisuudessa, että Ukraina saa ensimmäisen erän, noin 1,5 miljardia euroa, jäädytettyjen Venäjän varojen tuotoista seuraavien viikkojen aikana.

“Meillä on ehdotus, joka on jo toteutusvaiheessa ja johon EU:n jäsenmaat ovat suostuneet. Työskentelemme nyt sen eteen, että ensimmäinen erä näistä jäädytetyistä varoista saadaan Ukrainaan seuraavien viikkojen aikana,” hän totesi.

Vigand kertoi myös työstävänsä aloitteen, jonka mukaan Kiovalle myönnetään 50 miljardin euron laina, jonka Yhdysvallat ja liittolaiset sopivat G7-huippukokouksessa Italiassa kesäkuun puolivälissä. Vigandin mukaan Ukraina saa tämän vuoden loppuun mennessä noin 15 miljardia euroa tämän aloitteen puitteissa. Laina maksetaan takaisin tulevista Venäjän varojen tuotoista.

Euroopan unionin tuki Ukrainalle

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell on ilmoittanut, että Euroopan unioni aikoo antaa Ukrainalle 2,5 miljardia euroa jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista kahdessa erässä.

24. kesäkuuta EU-maat hyväksyivät ensimmäisen erän sotilasapua Ukrainalle, arvoltaan noin 1,4 miljardia euroa, joka myös tulee jäädytettyjen venäläisten varojen tuotoista.

20. huhtikuuta 2024 Yhdysvaltain edustajainhuone järjesti ensimmäisen onnistuneen äänestyksen ulkomaanapupakettien lakiehdotuksista. Lisäksi Yhdysvaltain kongressin alahuone hyväksyi lakiehdotuksen, joka sallii jäädytettyjen Venäjän varojen siirtämisen Ukrainalle. Tämän menettelyn puitteissa Ukraina voi saada lähes 8 miljardia dollaria (noin 7,32 miljardia euroa).

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:03:07