Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Ukraina saavuttaa voittoja merellä: 26 venäläistä alusta tuhottu tai vaurioitunut

#Ukraina #Meritaistelu #Voitto #Venäjä #Konflikti #Itämeri #Uutiset #Tiedotus

10.07.2024 18:40

Ukraina saavuttaa voittoja merellä: 26 venäläistä alusta tuhottu tai vaurioitunut

#Ukraina #Meritaistelu #Voitto #Venäjä #Konflikti #Itämeri #Uutiset #Tiedotus
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan menestys meritaisteluissa: 26 venäläistä alusta tuhottu tai vaurioitunut

Ukrainan asevoimat ovat helmikuusta 2022 kesäkuuhun 2024 vahingoittaneet tai tuhonneet 26 Venäjän federaation sotalaivaston alusta. Viimeisen vuoden aikana on havaittu “iskujen tiheyden ja vaurioiden tason lisääntymistä”, erityisesti Kriimin niemimaan alueella, kertoo Britannian sotilastiedustelun raportti.

Raportti julkaistiin keskiviikkona 10. heinäkuuta Britannian puolustusministeriön sosiaalisen median X-sivulla. Britannian tiedustelu lisäsi, että lähes kaksi kolmasosaa iskuista on tapahtunut viimeisen vuoden aikana.

Britannian puolustusministeriö julkaisi myös kartan tästä Venäjälle nöyryyttävästä “meritaistelusta”. Britannian puolustusministeriön mukaan viime vuoden aikana on tuhottu 17 venäläistä alusta, kun taas ennen sitä määrä oli yhdeksän. Asovanmeressä on uponnut viisi alusta, loput Ukraina on osunut Mustallamerellä.

Britannian tiedustelu vähättelee Ukrainan saavutuksia

Ukrainan asevoimien pääesikunta ilmoitti päivittäisessä raportissaan Venäjän armeijan arvioiduista tappioista, että keskiviikkona 10. heinäkuuta oli tuhottu 28 venäläistä venettä tai alusta sekä yksi sukellusvene. Lisäksi useat Venäjän alukset (vähintään 10) ovat saaneet vakavia vaurioita, joita ei voi enää korjata, kertoo Ukrainan laivaston tiedottaja Dmytro Pletentšuk kesäkuussa.

Pletentšuk selitti, että eri aikoina tuhottujen alusten joukossa on ollut myös veneitä, mutta 15 isoa alusta ovat merkittäviä menetyksiä Venäjälle – alkaen lippulaivasta (risteilijä “Moskva”) ja päättyen neljään toisen luokan suurten maihinnousualukseen. Näihin kuuluvat myös partioalus “Sergei Kotov”, “Ivanovets”, ohjuslaiva “Tsirkon”, hinaaja “Vasilii Beh” ja muut, sekä sukellusvene “Rostov-na-Donu”, lisäsi Pletentšuk.

Tiedottaja korosti, että prosentuaalisesti Mustanmeren laivasto on menettänyt kolmanneksen aluksistaan. Jäljelle jääneet alukset siirretään ja piilotetaan.

Venäjän alusten tuhoaminen Kriimissä

Tilapäisesti miehitetyssä Kriimissä 6. kesäkuuta Ukrainan sotilaat tuhosivat venäläisen hinaaja “Saturnin”. Hyökkäyksen merikohteeseen suoritti Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupalvelu.

Ukrainan asevoimien pääesikunta vahvisti virallisesti tilapäisesti miehitetyssä Kriimissä venäläisen ohjusaluksen “Tsiklon” tuhoamisen. Päivitettyjen tietojen mukaan Ukrainan puolustusvoimat osuivat Sevastopolissa venäläiseen ohjusalukseen yönä 19. toukokuuta. Tämä tarkoittaa, että alueella ei ole enää risteilyohjuksia kuljettavia aluksia. “Saturn” ja “Tsiklon” olivat viimeiset yksiköt, joiden tuhoamisesta raportoitiin, eikä Venäjän alusten määrä tilastoissa ole siitä lähtien kasvanut.

Ukrainan laivasto vahvisti myös venäläisen pelastusalus “Kommunan” vaurioitumisen tilapäisesti miehitetyssä Kriimissä. Tällä hetkellä vaurioiden laajuus vielä varmistetaan, mutta tiedetään, että alus ei enää pysty suorittamaan taistelutehtäviä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:34:08