Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainalainen nainen yritti salakuljettaa Stradivarius-viulun ulkomaille

#Stradivarius #Salakuljetus #Ukraina #Kulttuuriperintö #Musiikki

10.07.2024 16:08

Ukrainalainen nainen yritti salakuljettaa Stradivarius-viulun ulkomaille

#Stradivarius #Salakuljetus #Ukraina #Kulttuuriperintö #Musiikki
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainalainen nainen yritti viedä Stradivarius-viulun ulos maasta

Ukrainalainen nainen yritti viedä historiallisesti arvokkaan Stradivarius-viulun ulos Ukrainasta. Tulliviranomaiset löysivät viulun Romanian rajan ylityspisteeltä. Viulussa oli merkintä “Antonius Stradiuarius Cremonensis Faciebat Anno 1713”, ja sen iäksi arvioidaan 311 vuotta.

Ukrainan rajavartiolaitos ilmoitti asiasta ja totesi, että instrumentti saattaa olla historiallisesti merkittävä. “Stradivariuksen valmistama viulu yritettiin viedä Ukrainasta”, tiedotteessa kerrotaan.

Tullivirkailijat löysivät viulun auton takaluukusta. Viulu takavarikoitiin ja lähetettiin asiantuntijoiden tutkittavaksi. Rajavartiolaitos julkaisi myös kuvan naisesta, jonka hallusta viulu löydettiin. Nainen on kotoisin Tšernivtsi-alueelta ja syntynyt vuonna 1976. Hän oli matkalla Romaniaan omalla autollaan Porubnen rajanylityspisteen kautta.

Stradivarius-viulua yritettiin viedä Ukrainasta myös vuonna 2024. Toukokuussa Puolan rajalla Krakovetsin ylityspisteellä tullivirkailijat ja rajavartijat löysivät Stradivarius-viulun 28-vuotiaalta naiselta, joka oli matkalla Puolaan. Naisella ei ollut tarvittavia lupia instrumentin kuljettamiseksi rajan yli.

“Tämä saattaa olla alkuperäinen tai erittäin laadukas kopio. Joka tapauksessa asiantuntijat selvittävät tämän löydön kulttuuri-historiallisen arvon”, tullivirkailijat kommentoivat.

Stradivarius-viulut ovat tunnettuja ainutlaatuisesta äänenlaadustaan. Vuonna 2021 tehdyn tutkimuksen mukaan Antonio Stradivari ja Giuseppe Guarneri käyttivät erityisiä mineraaliliuoksia käsitellessään instrumenttiensa puuta, mikä tekee niistä niin erityisiä. Mineraalisuolat eivät vain vaikuttaneet soitinten ulkonäköön ja kestävyyteen, vaan myös niiden akustisiin ominaisuuksiin. Nämä kemikaalit saattavat selittää, miksi tunnetuimpien mestarien viulut kuulostavat niin ainutlaatuisilta ja paremmilta verrattuna muihin instrumentteihin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 10:19:48