Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainan insinöörit kehittävät pitkän kantaman dronia

#UusiLentolaite #Teknologia #UkrainaInnovaatio #Dronit #Insinöörit #Lentotekniikka

10.07.2024 12:28

Ei audiota saatavissa.

Ukrainan insinöörit kehittävät pitkän kantaman dronia

#UusiLentolaite #Teknologia #UkrainaInnovaatio #Dronit #Insinöörit #Lentotekniikka
Lukuaika: < 1 minuutti

# UusiLentolaite: Ukrainan insinöörit kehittävät pitkän kantaman dronia

Ukrainalainen insinöörijoukkue, jota johtaa Юрій Голик, on ilmoittanut kehittäneensä uudenlaisen miehittämättömän lentolaitteen, joka pystyy lentämään yli 400 kilometriä yhdellä latauksella. Tämä innovaatio on keskeinen osa Ukrainan pyrkimyksiä parantaa puolustuskykyään vastauksena Venäjän aggressioon.

Nyligen haastattelussa YouTube-kanavalla “Украина сейчас” Голик kertoi tiiminsä motivaatiosta valmistaa droneja. Hänen mukaansa vapaaehtoistyö, joka alkoi jo vuonna 2014, on ollut keskeinen voima dronejen kehittämisessä. Näitä droneja voidaan käyttää 20-30 kg ammuksien kuljettamiseen suhteellisen alhaisin kustannuksin.

Dronen kehittäminen näin pitkälle kantamalle on monimutkainen prosessi, joka vaatii korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden koordinoitua työtä. Голик ja hänen tiiminsä käyttävät LEGO-rakenteluun verrattavaa lähestymistapaa, yhdistellen eri komponentteja, joista osa ostetaan ja osa valmistetaan itse. Tämä antaa heille mahdollisuuden luoda korkealaatuisia droneja, jotka on mukautettu sotilaiden erityistarpeisiin.

“Saamme jatkuvasti palautetta sotilailta ja parannamme dronejamme heidän tarpeidensa perusteella. Tämä on dynaaminen prosessi, joka vaatii paljon resursseja ja aikaa, mutta olemme jo loppusuoralla,” Юрій Голик painotti.

Ukrainassa tapahtuva dronien kehitys on jo herättänyt maailmanlaajuista huomiota. Голик uskoo, että lähitulevaisuudessa Ukraina voi päästä kansainvälisille markkinoille ja tulla yhdeksi johtavista miehittämättömien lentolaitteiden valmistajista. “Voitettuamme tämän sodan, meistä tulee maailman suurin dronien valmistaja,” vakuutti ukrainalainen yrittäjä ja vapaaehtoinen.

Tämä kunnianhimoinen aloite osoittaa, kuinka kansalaisvastuu ja teknologinen innovaatio voivat yhdistyä maan puolustamiseksi. Голик:n kaltaisten tiimien ponnistelujen ansiosta Ukraina jatkaa puolustuskykynsä vahvistamista ja sotilasteknologian kehittämistä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:39:26