Eilen yhteensä 82433 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainan Legioonan Panos Puolan ja Euroopan Turvallisuuteen

#UkrainanLegioona #Puola #Eurooppa #Turvallisuus

10.07.2024 18:39

Ukrainan Legioonan Panos Puolan ja Euroopan Turvallisuuteen

#UkrainanLegioona #Puola #Eurooppa #Turvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanLegioona Puola Eurooppa Turvallisuus

Ukrainan legioona, joka koulutetaan Puolassa, on herättänyt suurta kiinnostusta ukrainalaisten keskuudessa. Sadat kansalaiset ovat jo ilmaisseet halunsa liittyä tähän muodostelmaan. Hankkeen odotetaan houkuttelevan tuhansia Euroopassa asuvia ukrainalaisia.

RMF24:n mukaan ukrainalaiset diplomaattiset edustustot ovat saaneet runsaasti kyselyitä legioonaan liittymisestä. Lisäksi toimittajat ovat saaneet selville, että tällä hetkellä pyritään saamaan muita Euroopan maita mukaan tukemaan tätä ohjelmaa, erityisesti varusteiden ja koulutuksen rahoittamisessa. Puola pyrkii vakuuttamaan kumppaninsa siitä, että tämä on yksi tapa investoida Euroopan turvallisuuteen, ja että sitä kannattaa tukea.

Julkaisun mukaan ukrainalaiset sijoitetaan puolalaisiin yksiköihin ja varustetaan Puolan kustannuksella. Yksityiskohtaisia suunnitelmia kehitetään parhaillaan, mutta todennäköisesti Puolassa asuvat ukrainalaiset lähetetään niille sotilastukikohdille, joilla on jo kokemusta ukrainalaisten sotilaiden kouluttamisesta. Täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien näiden tukikohtien kautta on kulkenut noin 20 000 henkilöä.

Ukrainan legioona Puolassa – mitä tiedämme

Maanantaina 8. heinäkuuta Volodymyr Zelenskyi ja Puolan pääministeri Donald Tusk allekirjoittivat turvallisuussopimuksen. Tämän sopimuksen puitteissa Puolaan perustetaan vapaaehtoinen Ukrainan legioona.

Legioonaan voivat liittyä ulkomailla, erityisesti Euroopassa, oleskelevat ukrainalaiset. Legioonan harjoitukset ja yhteensovittaminen tapahtuvat Puolan alueella. Aseet ja varusteet toimittavat Liettua, Puola ja muut Euroopan unionin maat. Puolustusministeri Rustem Umerov luetteli syyt liittyä vapaaehtoismuodostelmaan:

1. Taisteluvalmiuden parantaminen: Vapaaehtoiset saavat nykyaikaisinta koulutusta liittolaisilta Puolasta, Liettuasta ja muista EU-maista.
2. Kansainvälinen tuki ja varustelu: Legioona varustetaan parhaalla mahdollisella kalustolla kansainvälisiltä kumppaneilta, mikä lisää sen tehokkuutta taistelukentällä.
3. Mahdollisuus Euroopassa asuville ukrainalaisille: Ukrainalaiset, jotka oleskelevat Puolassa ja muissa EU-maissa, voivat vapaaehtoisesti liittyä Ukrainan puolustukseen allekirjoittamalla sopimuksen Ukrainan asevoimien kanssa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 02:47:02