Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainan Pakolaisten Tilanne Euroopan Unionissa Toukokuussa 2024

#Ukraina #Eurooppa #Pakolaiset #Turvapaikka

10.07.2024 14:05

Ukrainan Pakolaisten Tilanne Euroopan Unionissa Toukokuussa 2024 

#Ukraina #Eurooppa #Pakolaiset #Turvapaikka
Lukuaika: < 1 minuutti

# Analyysi Ukrainan pakolaisten tilanteesta Euroopan unionissa toukokuussa 2024 #Ukraina #Eurooppa #Pakolaiset #Turvapaikka

Toukokuun 2024 lopussa ukrainalaisten pakolaisten määrä Euroopan unionin maissa jatkoi kasvuaan. Yhteensä 4,26 miljoonaa kansalaistamme on ulkomailla. Eniten ukrainalaisia pakolaisia on Saksassa ja Puolassa. Tiedot perustuvat Europolin tietoihin, joiden mukaan huhtikuussa ukrainalaisten määrä EU-maissa oli 4,19 miljoonaa.

**Missä EU-maissa on eniten ukrainalaisia pakolaisia?**

– Saksa: 1,33 miljoonaa henkilöä, mikä vastaa 31,3 % kokonaismäärästä.
– Puola: 953 250 henkilöä, eli 22,4 % kokonaismäärästä.
– Tšekki: 356 400 henkilöä, mikä on 8,4 % kokonaismäärästä.

Huhtikuuhun verrattuna suurin absoluuttinen kasvu ukrainalaisten pakolaisten määrässä havaittiin Saksassa (+14 250 henkilöä, +1,1 %), Tšekissä (+11 000 henkilöä, +3,2 %) ja Romaniassa (+3 715 henkilöä, +2,4 %). Samaan aikaan pakolaisten määrä väheni Ranskassa (-1 005 henkilöä, -1,6 %), Puolassa (-675 henkilöä, -0,1 %) ja Latviassa (-15 henkilöä, -0,03 %).

**Euroopan komissio haluaa jatkaa ukrainalaisten suojelua ulkomailla**

Euroopan komissio aikoo jatkaa tilapäistä suojelua ukrainalaisille, jotka ovat lähteneet EU-maihin sodan vuoksi. Tällä hetkellä tällainen suojelu EU:ssa on voimassa 5. maaliskuuta 2025 saakka, ja sitä suunnitellaan jatkettavan 4. maaliskuuta 2026 asti.

Komission lehdistöosaston mukaan Venäjä jatkaa siviili- ja tärkeän infrastruktuurin hyökkäyksiä ympäri Ukrainaa, mikä vaikeuttaa ihmisten mahdollisuutta palata kotimaahansa. Päätöksen tarkoituksena on varmistaa vakaus ja suojelu niille, jotka etsivät turvaa EU:ssa sotatoimien seurauksena.

Tilapäisen suojelun direktiivi mahdollistaa ukrainalaisille, jotka hyötyvät tästä asemasta, pääsyn asumiseen, työmarkkinoille, asuntoon, sosiaaliseen ja lääketieteelliseen apuun. Se myös auttaa järjestämään maahanmuuttajien saapumisen EU:n jäsenvaltioihin mahdollisimman tehokkaasti ja järjestelmällisesti.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:35:19