Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainan puolustus Donbasissa jatkuu

#Ukraina #Donbas #ChasivYar #UkrainanArmeija #Venäjä

10.07.2024 05:06

Ei audiota saatavissa.

Ukrainan puolustus Donbasissa jatkuu

#Ukraina #Donbas #ChasivYar #UkrainanArmeija #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Otsikko: Ukrainan puolustus Donbasissa jatkuu
#Ukraina #Donbas #ChasivYar #UkrainanArmeija #Venäjä

Lähellä Ukrainan Chasiv Yaria Donbassissa, kahden kuukauden operaation jälkeen, kaksi Ukrainan pataljoonaa pääsi piirityksestä. 225. erillinen hyökkäyspataljoona ja 223. merijalkaväen pataljoona puolustivat yhdellä kaupungin alueista 70 päivän ajan. Koko tämän ajan molemmat pataljoonat taistelivat täydellisessä piirityksessä venäläisten terroristien ympäröiminä.

225. OŠB ilmoitti Facebookissa, että 70 päivän ajan sotilaat pitivät ympyräpuolustusta. Ammukset, vesi ja elintarvikkeet toimitettiin droonien avulla. Venäläiset terroristit yrittivät koko ajan tuhota ukrainalaisia sotilaita, mutta kaikki heidän yrityksensä epäonnistuivat.

“Yli kaksi kuukautta kesti operaatio, jolla yritettiin avata logistista reittiä piirityksessä oleville pojille. Sillä aikaa, kun yritimme vapauttaa reitin, sotilaat pitivät ympyräpuolustusta, torjuen hyökkääjien hyökkäykset kellon ympäri. Ainoa toimitusreitti oli droonit, joilla toimitimme ammukset, ruoan ja veden. Huolimatta haavoista ja jatkuvasta vihollisen paineesta, sotilaat pitivät asemansa ja ensimmäisen tilaisuuden tullen heidät vedettiin rotaatioon. Asemamme säilyivät ja reitti avattiin,” sanottiin ilmoituksessa.

Venäläiset hyökkääjät aloittivat hyökkäykset Chasiv Yariin Donetskin alueella jo huhtikuun alussa, pyrkien valtaamaan tai tuhoamaan kaupungin kokonaan ja katkaisemaan Ukrainan armeijan tärkeimmät huoltolinjat. Venäläiset toivoivat nopeaa kaupungin valtausta.

Muistettakoon, että venäläiset ovat jo kaupungin laitamilla. Raskaat taistelut jatkuvat. Kaiken kaikkiaan Chasiv Yar on edelleen Ukrainan hallinnassa. Hyökkääjät piileskelevät alueella nimeltä Kanava. Tämä on kaupungin osa, joka sijaitsee lähimpänä tuhoutunutta Bakhmutia.

Taistelutoimia tällä alueella seuraavat aktiivisesti paitsi ukrainalaiset myös kansainväliset tiedotusvälineet. Esimerkiksi Forbes kirjoittaa venäläisten joukkojen massiivisista kuolemista kaupungin valtausyrityksissä. He yrittävät jatkuvasti keksiä jotain murtautuakseen Ukrainan puolustuksen läpi, mutta toistaiseksi turhaan. Hyökkäystoimet jatkuvat päivittäin. Sotilaamme sanovat, että tulitaistelut ja pommitukset eivät lakkaa käytännössä hetkeksikään.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:39:50