Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainan Sota: Tilannepäivitykset Harvasta, Donetskista, Luhanskista ja Zaporizhzhista

#UkrainanSota #Rintamalinjat #Tilannepäivitykset #Harva #Donetsk #Luhansk #Zaporizhzhia

10.07.2024 08:44

Ukrainan Sota: Tilannepäivitykset Harvasta, Donetskista, Luhanskista ja Zaporizhzhista

#UkrainanSota #Rintamalinjat #Tilannepäivitykset #Harva #Donetsk #Luhansk #Zaporizhzhia
Lukuaika: 3 minuuttia

# Ukrainan Sota: Rintamalinjojen Päivitykset Harva, Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia

Ukrainan armeija on onnistunut valtaamaan takaisin asemia Harkovan alueella Głyboken kylän lähellä sekä itse kylässä. Samaan aikaan vihollinen jatkaa etenemistään Donetskin alueella. Taistelut jatkuvat myös vasemmalla rannalla, erityisesti Krynkyn lähellä. Näin raportoi Sodan Tutkimuslaitos (ISW), joka julkaisi taistelukarttoja viimeiseltä vuorokaudelta, 9. heinäkuuta.

### Taistelut Harkovan Alueella

Ukrainan joukot ovat viime aikoina palanneet asemiin Głyboken kylän lähellä ja sen sisällä, joka sijaitsee Harkovan pohjoispuolella. Tämä tapahtui Ukrainan vastahyökkäysten jatkuessa Harkovan pohjois- ja koillispuolella. Geopaikannustietojen mukaan, jotka julkaistiin 8. heinäkuuta, osia Venäjän 155. merijalkaväkiprikaatista (Tyynenmeren laivasto) hyökkäsi Ukrainan asemiin Głyboken pohjoispuolella ja kylän eteläosassa, mikä viittaa siihen, että Ukrainan joukot ovat palanneet näihin asemiin.

Venäläinen sotabloggaaja väitti, että Venäjän joukot eivät onnistuneet torjumaan tavanomaista Ukrainan hyökkäystä Głyboken pohjoispuolella oleviin varastoihin, vaikka he olivat aiemmin onnistuneet siinä. Lisäksi hän totesi, että Venäjän joukot eivät enää hallitse Głyboken länsipuolisia peltoja. Toinen sotabloggaaja kirjoitti, että Venäjän armeijan täytyy siirtyä puolustukseen Harkovan suunnalla, koska heiltä puuttuvat tarvittavat voimat jatkaa hyökkäystoimintaa.

### Taistelukartat Harkovassa

9. heinäkuuta venäläiset jatkoivat hyökkäystoimia Harkovan luoteis-, pohjois- ja koillispuolella. 8. ja 9. heinäkuuta Ukrainan pääesikunta raportoi, että Venäjän joukot hyökkäsivät Harkovan luoteispuolella lähellä Sotnytsky Kozachkaa; Harkovan pohjoispuolella lähellä Lypetsiä ja Głybokea; ja Harkovan koillispuolella lähellä Starytsiaa, Tykheä ja Vovchanskia.

8. heinäkuuta Ukrainan sotilas ilmoitti, että Vovchanskin suunnalla Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainan asemiin siviilivaatteissa ja kätkivät aseita näiden vaatteiden alle, mikä voi olla kansainvälisen oikeuden kieltämää petollisuutta. Sotilas vihjasi myös, että Venäjän sotilasjohto pyytää säännöllisesti lisäjoukkoja tukemaan hyökkäystoimia Harkovan suunnalla.

### Taistelukartat Harkovan Alueella

ISW:n mukaan Venäjän puolustusministeriön Afrikan joukkoyksikön virallisessa Telegram-kanavassa vahvistettiin 9. heinäkuuta, että Venäjän sotilasjohto siirsi osan joukoista Belgorodin alueen rajalle “aikaa sitten”. He jatkavat taisteluita.

### Taistelut Luhanskin Alueella

Venäläiset lähteet levittivät laajalti kahden ukrainalaisen sotilastarkkailijan 8. ja 9. heinäkuuta antamaa varoitusta mahdollisesta Venäjän läpimurrosta Oskil-joelle Kupianskin kaakkoispuolella. Ukrainalaiset tarkkailijat Kostiantyn Mashovets ja Bohdan Myroshnykov arvioivat, että Venäjän viimeaikainen eteneminen Pishchanen lähellä (Kupianskin kaakkoispuolella) voisi mahdollistaa Venäjän joukkojen läpimurron Oskil-joelle, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Pishchannen alueelta.

Eräs venäläinen bloggaaja väitti, että Venäjän joukot ovat edenneet yli neljä kilometriä länteen ja kolme kilometriä leveydeltä Pishchannen lähellä ja ovat saapuneet kylään. ISW ei kuitenkaan löytänyt visuaalisia todisteita tämän väitteen tueksi.

Hyökkäykset jatkuivat myös Kreminnan ympärillä 8. ja 9. heinäkuuta, mutta vahvistettuja etenemisiä ei tapahtunut. Ukrainan pääesikunta ilmoitti, että venäläiset hyökkäsivät Kreminnan luoteispuolella lähellä Hrekivkaa, Nevskea ja Makiivkaa; ja Kreminnan länsipuolella lähellä Ternia.

### Taistelukartat Luhanskissa

### Taistelut Donetskin Alueella

8. ja 9. heinäkuuta venäläiset jatkoivat hyökkäystoimia Siverskin suunnalla Verkhniokamianske (Siverskin itäpuolella), Spirnen (Siverskin kaakkoispuolella) sekä Vyiimkan, Veselen ja Rozdolivkan (kaikki Siverskin eteläpuolella) alueilla. Venäläiset etenivät myös hieman Chasiv Yarin kaakkoispuolella jatkuvien taisteluiden keskellä 9. heinäkuuta.

Geopaikannustietojen mukaan, jotka julkaistiin 8. heinäkuuta, venäläiset etenivät hieman Andriivkassa hyökkäyksen aikana. Venäjän joukot jatkoivat myös hyökkäyksiä Chasiv Yarin itäpuolelle; Chasiv Yarin pohjoispuolella lähellä Bohdanivkaa ja Hryhorivkaa; ja Chasiv Yarin kaakkoispuolella lähellä Bilo Horia, Klishchiivkaa ja Andriivkaa.

### Taistelukartat Donetskissa

9. heinäkuuta venäläiset jatkoivat hyökkäystoimia Toretskin suunnalla, mutta vahvistettuja etenemisiä ei tapahtunut. 8. ja 9. heinäkuuta vihollinen hyökkäsi Toretskin lähellä, Diliivkan, Druzhban, Pivnichnen, Pivdennen ja New Yorkin läheisyydessä. Venäläinen sotabloggaaja väitti, että taistelut jatkuvat Toretskin lähestymisalueilla, mutta Ukrainan joukkojen “Hortytsia” -ryhmän edustaja, eversti Nazar Voloshyn, ilmoitti, että Venäjän joukot eivät ole saapuneet itse Toretskiin.

### Taistelukartat Donetskissa

Raporttien mukaan Venäjän joukot ovat viime aikoina edenneet luoteeseen ja länteen Avdiivkasta. Venäjän puolustusministeriö ilmoitti, että venäläiset joukot ovat vallanneet Yasnobrodivkan (Avdiivkan länsipuolella). Bloggaajat ilmoittivat myös muista edistysaskelista, mutta ISW ei löytänyt visuaalista vahvistusta näille väitteille. Venäjän joukot jatkoivat hyökkäyksiä Avdiivkan luoteispuolella lähellä Vozdvyzhenkaa, Tymofiivkaa ja Kalynovea; Avdiivkan länsipuolella Karlivkan, Netailoven ja Umanin alueilla; ja Avdiivkan lounaispuolella lähellä Nevelskeä.

### Taistelukartat Donetskissa

Venäjän joukot ovat viime aikoina edenneet hieman lounaispuolella Donetskia jatkuvien hyökkäystoimien keskellä. Geopaikannustietojen mukaan, jotka julkaistiin 9. heinäkuuta, venäläiset ovat edenneet hieman Konstantinivkan itäpuolella sijaitsevilla pelloilla (lounaaseen Donetskista). Venäjän joukot jatkoivat hyökkäyksiä Donetskin ja Zaporizhzhian alueen rajalla lähellä Novosilkaa (länteen Velika Novosilkasta), Rivnopilia (lounaaseen Velika Novosilkasta), Urozhainea ja Makarivkaa (molemmat etelään Velika Novosilkasta), mutta vahvistettuja etenemisiä ei tapahtunut.

### Taistelukartat Donetskissa

### Taistelut Etelässä

9. heinäkuuta jatkuivat paikalliset taistelut Zaporizhzhian länsiosassa, mutta vahvistettuja rintamalinjan muutoksia ei tapahtunut. 8. ja 9. heinäkuuta taistelut jatkuivat Roboton, Verboven, Malaya Tokmachkan, Novoandriivkan ja Shcherbakyn lähellä.

### Taistelukartat Etelässä

9. heinäkuuta taistelut jatkuivat Hersonin alueen vasemmalla rannalla, mukaan lukien Krynkyn lähellä. Venäläinen sotabloggaaja ilmoitti, että Venäjän ja Ukrainan joukot jatkavat taistelua hallinnasta Dnepr-joen suistoalueen saarilla.

### Taistelukartat Vasemmalla Rannalla

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 07:49:05