Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## Ukrainan Uudet Keinot Mobiilisaation Välttämiseksi: Raajan Murtaminen ja Rikosoikeudelliset Seuraukset

#Ukraina #Mobiilisaatio #Rikosoikeus #Välttelysuunnitelmat #Keinot #SodanVarjossa

10.07.2024 17:16

## Ukrainan Uudet Keinot Mobiilisaation Välttämiseksi: Raajan Murtaminen ja Rikosoikeudelliset Seuraukset

#Ukraina #Mobiilisaatio #Rikosoikeus #Välttelysuunnitelmat #Keinot #SodanVarjossa
Lukuaika: 2 minuuttia

## #Ukraina Uudet Tavat Välttää Mobiilisaation

Ukrainassa on keksitty uusi julma tapa välttää mobilisaatiota. Dniprossa liikemiehet tarjoavat rahasta palvelua, jossa he murtavat asevelvollisten raajoja. Tällaisen toimenpiteen väitetään suorittavan ammattitaitoinen lääkäri.

Asiasta tuli tietoon markkinapaikkojen ilmoituksista, jotka on jo poistettu. Kuitenkin ilmoitukset levisivät Telegram-kanavilla.

“Tarjoan nopeasti ja ammattitaitoisesti lykkäystä. Alan lääketieteellinen koulutus. Tarkka vaikutus. Laadukkaan anestesian käyttö. Tilanteen seuranta toipumisvaiheessa. Apua tarvittavien asiakirjojen hankkimisessa,” luki eräässä ilmoituksessa.

Hinta riippuu siitä, missä kohtaa luu murretaan. Toisella kerralla (jos ensimmäinen ei riitä) “asiakkaille” luvataan lykkäystä.

### Onko mahdollista murtaa raaja ja saada lykkäystä?

Sotilaslääkärikomitean määräysten mukaan ylä- ja alaraajojen vammat, luiden murtumat, verisuonivammat, kylkiluiden, rintalastan, lapaluun, solisluun sekä lantion luiden murtumat vastaavat sairausluettelon artiklaa 78. Näiden vammojen perusteella palveluskelpoisuus voi vaihdella huomattavasti riippuen vamman vakavuudesta.

“Oletetaan, että vammat johtavat seurauksiin, kuten raajan menettämiseen tai sensoristen järjestelmien häiriöihin (kuulon, näön, hajun, maun, tasapainon tunteen häiriöt), äänenmuodostuksen ja puheen ongelmiin tai toistuviin epileptisiin kohtauksiin. Tällöin palveluskelvottomuus ja poistaminen sotilasrekisteristä ovat mahdollisia,” totesi asianajaja Marina Bekalo kommentissaan lehdelle “TSN”.

Hänen mukaansa, jos vamma ei vaadi leikkausta, henkilö todetaan palveluskelpoiseksi. Jos kirurginen toimenpide on tarpeen, myönnetään väliaikainen palveluskelvottomuus, jolla voi saada lykkäystä 6-12 kuukauden ajaksi.

### Rikosoikeudellinen näkökulma

Tällaiset sotilasvelvollisen toimet voivat tulkita palveluksen välttelyksi rikoslain artiklan 336 perusteella, jos välttely pystytään todistamaan. Rikoslaissa on artikla, joka määrää rangaistuksen palveluksen välttelystä itsesilpomisen kautta, mutta se koskee nimenomaan nykyisiä sotilaita.

Liikemiesten toimintaa voidaan puolestaan pitää tarkoituksellisena ruumiinvamman aiheuttamisena. Rangaistukset vaihtelevat vakavuuden mukaan (vakava tai keskivaikea vamma) artiklojen 121 tai 122 perusteella. Lisäksi heitä voidaan syyttää vaarallisen tilan ilmoittamatta jättämisestä, mikä voi johtaa kurinpidollisiin rangaistuksiin, kuten työpaikan menetykseen.

### Välttelysuunnitelmat Ukrainassa

Äskettäin 23 eri alueiden miestä yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan. Tämä tapahtui jälleen Vinnytsian alueella. Tällä kertaa miehet käyttivät viljankuljetusautoa, joka kuljetti heidät rajalle, mutta heidät saatiin kiinni.

Aiemmin samassa alueella rajavartijat pidättivät 17 miestä, joista 14 oli välttelijöitä ja loput “välittäjiä”. Pakolaiset yrittivät päästä Moldovaan. Viranomaiset laativat hallinnollisia pöytäkirjoja, ja tutkinta jatkuu.

Kesäkuun lopulla rajavalvontayksikön johtaja Ihor Matviychuk kertoi haastattelussa “Lvivich” -lehdelle, että päivittäin noin sata välttelijää yrittää laittomasti ylittää Ukrainan rajan. Suurin osa heistä pidätetään rajavartijoiden toimesta. Kuitenkin osa onnistuu pakenemaan naapurimaihin.

Heinäkuun 7. päivänä Ukrainan rajavartiolaitoksen tiedottaja Andriy Demchenko ilmoitti, että välttelijät ovat muuttaneet taktiikkaansa. Nyt he kokoavat 20-40, tai jopa suurempia ryhmiä, ja yrittävät murtautua Ukrainan valtionrajan läpi. Kansallispoliisi on myös nimennyt pääasialliset organisaattorit, jotka auttavat pakenijoita ylittämään rajan, ja esittänyt kasvanut hinnat.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 10:44:16