Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### Uudet tiedot sotilaskirjanpidosta

## Mobilisaatio Ukrainassa

#Ukraina #Mobilisaatio #Sotilaskirjanpito #Uutiset #Ajankohtaista

10.07.2024 14:14

### Uudet tiedot sotilaskirjanpidosta

## Mobilisaatio Ukrainassa

#Ukraina #Mobilisaatio #Sotilaskirjanpito #Uutiset #Ajankohtaista
Lukuaika: < 1 minuutti

# Uudet tiedot sotilaskirjanpidosta

Ukrainan TCC:n (Teritoriaalisen Keskuksen ja Sosiaalisen Tuennan) mukaan tietoja päivittäessä tarkistetaan yhteensä 37 kohtaa asevelvollisista. Näihin kuuluu muun muassa rekisteröintiosoite, henkilötiedot, perheen kokoonpano, erikoisosaaminen, koulutus ja muita tietoja. Kaikki nämä tiedot eivät näy sotilaskirjanpidollisessa asiakirjassa.

“Telegraph” raportoi, että asevelvollisten identifiointi suoritetaan 37 kohtaan perustuen.

“Ukrainan lain mukaan ‘Yhtenäisestä valtion rekisteristä kutsuntoja, asevelvollisia ja reserviläisiä’ on määritelty 37 kohtaa, joiden perusteella asevelvollisten identifiointi suoritetaan. Kaikki näistä kohdista eivät näy sotilaskirjanpidollisessa asiakirjassa,” kertoi Poltavan TCC:n ja SP:n tiedottaja, majuri Roman Istomin.

Hän lisäsi, että sotilaskirjanpidollinen asiakirja ei tarkoita vain sotilaskirjaa. Asiakirjaksi lasketaan myös kutsuntatodistus, reserviupseerin todistus sekä tilapäinen asevelvollisen todistus.

## Mobilisaatio Ukrainassa

16. heinäkuuta päättyy asevelvollisten tietojen päivityksen määräaika. Tämän vuoksi viime aikoina on ilmennyt valituksia kansalaisilta, jotka eivät ole ehtineet päivittää tietojaan ajoissa. Ihmiset syyttävät TCC:tä ja SP:tä keinotekoisten jonojen luomisesta.

TCC puolestaan hylkää nämä syytökset. Esimerkiksi Lvivin alueen TCC:n mukaan jonot johtuvat suuresta kansalaisten määrästä ja säännöllisistä sähkökatkoksista, jotka hidastavat ja viivästyttävät kaikkia prosesseja.

Tiedetään, että 6. heinäkuuta mennessä sovellusta “Reserv+” on käyttänyt 2,3 miljoonaa Ukrainan kansalaista päivittääkseen sotilaskirjanpidollisia tietojaan. Heistä 1,5 miljoonaa on jo luonut itselleen sähköisen sotilaskirjanpidollisen asiakirjan.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:23:14