Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Uusi raju tapa välttää mobilisointi Ukrainassa

#Ukraina #Mobilisointi #Keinot #RajuTapa #Konflikti #Sota #Uutiset #Turvallisuus

10.07.2024 17:25

Uusi raju tapa välttää mobilisointi Ukrainassa

#Ukraina #Mobilisointi #Keinot #RajuTapa #Konflikti #Sota #Uutiset #Turvallisuus
Lukuaika: 2 minuuttia

# Uusi julma keino välttää mobilisointi Ukrainassa

Ukrainassa on keksitty uusi julma tapa välttää mobilisaatio. Dniprossa liikemiehet tarjoavat sotapalvelukseen määrätyille henkilöille mahdollisuutta saada luut murtumaan rahaa vastaan. Tällaisen toimenpiteen väitetään suorittavan ammattilainen lääkäri.

Tieto tästä tuli esille markkinapaikoilla julkaistuista ilmoituksista, jotka on jo poistettu. Niitä kuitenkin näytettiin Telegram-kanavilla.

“Tarjoan nopean ja ammattimaisen lykkäyksen. Alan lääketieteellinen koulutus. Kohdennettu vaikutus. Laadukkaan anestesian käyttö. Tilanteen seuranta toipumisen aikana. Apua tarvittavien asiakirjojen järjestämisessä”, kirjoitettiin yhdessä ilmoituksista.

Hinta riippuu siitä, missä luu murtuu. Toisella kerralla (jos ensimmäinen ei riitä) asiakkaille luvataan lykkäystä.

Onko mahdollista murtaa luu ja saada lykkäys?

Sotilaslääketieteellisen komission määräyksessä ylä- ja alaraajojen vammat, luiden murtumat, verisuonten vammat, kylkiluiden, rintalastan, lapaluun, solisluun, lantion luiden murtumat kuuluvat sairausluettelon 78. artiklaan, joka riippuen toiminnan heikkenemisasteesta (vähäinen, kohtalainen tai merkittävä) voi tarkoittaa palveluskelvottomuutta ja poistamista sotilasrekisteristä tai soveltuvuutta vain tukiyksiköihin tai “täyttä” soveltuvuutta.

“Esimerkiksi, jos vammat johtavat sellaisiin seurauksiin kuin raajan menettäminen tai aistijärjestelmien häiriöt (kuulon, näön, hajun, maun, tasapainon tunteen häiriöt), äänenmuodostuksen ja puheen häiriöt, usein toistuviin epileptisiin kohtauksiin jne., niin tällöin voi olla mahdollista palveluskelvottomuus ja poistaminen rekisteristä”, totesi asianajaja Marina Bekalo kommentissaan TSN-lehdelle.

Hänen mukaansa, jos vamma ei vaadi leikkausta, tällainen henkilö katsotaan palveluskelpoiseksi. Toisaalta, jos leikkaus on tarpeen, se merkitsee tilapäistä palveluskelvottomuutta, josta voi saada lykkäystä 6-12 kuukaudeksi.

Tällaiset sotapalvelukseen määrätyn henkilön toimet voidaan katsoa sotilaspalvelusta koskevaksi välttelemiseksi rikoslain 336. artiklan mukaan, jos vältteleminen voidaan todistaa. Rikoslaissa on artikla, joka määrää rangaistuksen sotilaspalveluksen välttelemisestä itsensä vahingoittamisen kautta, mutta se koskee nimenomaan nykyisiä sotilaita.

Liikemiesten toimia voidaan puolestaan katsoa tahalliseksi ruumiinvamman aiheuttamiseksi, riippuen vamman vakavuudesta (vakava tai kohtalainen), rikoslain 121 tai 122 artiklan mukaan. Lisäksi heitä voidaan syyttää vaarallisesta terveydentilasta ilmoittamatta jättämisestä, josta voi seurata kurinpidollisia toimenpiteitä, kuten työstä erottaminen.

Välttelyn taktiikat Ukrainassa

Äskettäin 23 eri puolilta Ukrainaa olevaa välttelevää henkilöä yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan. Tämä tapahtui jälleen Vinnytsiassa. Tällä kertaa miehet käyttivät viljakuorma-autoa, joka kuljetti heidät rajalle, mutta heidät saatiin kiinni.

Aiemmin samalla alueella rajavartijat pidättivät 17 miestä, joista 14 oli vältteleviä henkilöitä ja loput “salakuljettajia”. Paenneet yrittivät päästä Moldovaan. Viranomaiset laativat hallinnolliset pöytäkirjat, tutkinta jatkuu.

Kesäkuun lopussa rajatarkastusten järjestämisosaston päällikkö Igor Matvijchuk kertoi haastattelussa “Lvivichu”:lle, että päivittäin noin sata välttelevää henkilöä yrittää laittomasti ylittää Ukrainan rajan. Suurin osa heistä pidätetään rajavartijoiden toimesta. Kuitenkin tietty määrä miehiä onnistuu pakenemaan naapurimaihin.

Heinäkuun 7. päivänä Ukrainan valtion rajavartiolaitoksen tiedottaja Andriy Demchenko ilmoitti, että välttelevät henkilöt ovat muuttaneet taktiikkaansa, jolla he yrittävät ylittää rajan. Nyt he kokoavat 20-40 hengen ryhmiä tai jopa suurempia ryhmiä. Juuri tällaisilla suurilla ryhmillä he pyrkivät murtautumaan Ukrainan valtionrajan yli. Kansallispoliisi on nimennyt pääsalakuljettajat, jotka auttavat paenneita ylittämään rajan, ja myös yllättänyt kasvanut salakuljetushinnat.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:49:30