Eilen yhteensä 88810 latausta

20239 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Uutiset Ukrainasta: 23 miestä yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan

#Ukraina #Moldova #LaitonRajanylitys #Rajarikokset #Turvallisuus

10.07.2024 13:15

Uutiset Ukrainasta: 23 miestä yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan

#Ukraina #Moldova #LaitonRajanylitys #Rajarikokset #Turvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

# Uutiset Ukrainasta: 23 miestä yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan

Hiljattain 23 miestä eri puolilta Ukrainaa yritti laittomasti ylittää rajan Moldovaan. Tämä tapahtui jälleen Vinnytsjan alueella. Tällä kertaa miehet käyttivät viljankuljetusautoa, joka kuljetti heidät raja-alueelle.

Ukrainan rajavartiolaitoksen (ДПСУ) mukaan jokainen miehistä oli valmis maksamaan tästä “retkestä” 5000–16000 dollaria (noin 4700–15000 euroa). Heidän suunnitelmansa kuitenkin epäonnistui, kun rajavartijat pidättivät heidät.

Selvityksissä kävi ilmi, että 23 miestä, jotka olivat kotoisin muun muassa Kiovan, Donetskin, Harkovan, Dnipropetrovskin, Luhanskin, Tšerkasyn, Zaporižžjan, Tšernihivin ja Sumin alueilta, toimivat Telegram-kanavan ylläpitäjän ohjeiden mukaan. Tämä ylläpitäjä sai jokaiselta 5000–16000 dollaria (noin 4700–15000 euroa) avustaan. Koko summa maksettiin etukäteen kryptolompakkoon.

Miehet kuljetettiin raja-alueelle viljankuljetusautolla, jonka kuljettajana toimi järjestäjän apuri. Sieltä he jatkoivat matkaansa jalan kohti valtionrajaa. Heidän yrityksensä ylittää raja laittomasti päättyi kuitenkin nopeasti, kun rajavartijat pidättivät heidät erään kylän laitamilla Podilskin alueella.

Tällä hetkellä selvitetään, ketkä kaikki olivat osallisina tähän järjestelyyn. Kaikille pidätetyille miehille laadittiin hallinnollinen rikkomusprotokolla Ukrainan rikoslain 204-1 §:n 2 momentin nojalla, joka käsittelee laittoman rajanylityksen tai sen yrityksen. Tapaukset siirretään oikeuden käsiteltäviksi.

## Laittoman rajanylityksen suosituimmat reitit

Suurin osa laittomista rajanylitysyrityksistä tapahtuu maareiteillä, ei Tisza-joen rajalla, joka on jo aidattu piikkilangalla.

“Rajavartijamme pidättävät päivittäin rikkojia koko rajan pituudelta, erityisen aktiivisesti Moldovan ja Romanian rajoilla”, kertoi rajavartiolaitoksen tiedottaja Andrii Demtšenko.

Demtšenko lisäsi, että vaikka yleinen huomio usein keskittyy Tisza-joen rajaan, suurin osa rajanylitysyrityksistä tapahtuu maareiteillä. Hän mainitsi myös, että rikkojat käyttävät aktiivisesti väärennettyjä asiakirjoja tai piiloutuvat ajoneuvojen rakenteellisiin osiin jopa rajanylityspisteissä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 12:48:42