Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän terroristit suunnittelevat uusia hyökkäyksiä Ukrainassa #NATO #Ukraina #Kiova #Zelenskyi

10.07.2024 04:09

Venäjän terroristit suunnittelevat uusia hyökkäyksiä Ukrainassa #NATO #Ukraina #Kiova #Zelenskyi
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän terroristit suunnittelevat uusia hyökkäyksiä #NATO #Ukraina #Kiova #Zelenskyi

Venäläiset terroristit yrittävät iskeä Ukrainaan uusilla massiivisilla ohjusiskuilla, ajoittaen terroriteot NATO-huippukokouksen ja muiden tapahtumien aikaan. Terroristit säästävät ohjuksia juuri tätä varten. Lisäksi on odotettavissa terrori-iskujen ja sabotointien yrityksiä Euroopassa, joiden takana ovat myös venäläiset terroristit.

Näin kertoi anonyymi korkeassa asemassa oleva NATO-edustaja 9. heinäkuuta liiton huippukokouksessa Washingtonissa, kirjoittaa BBC. Virkamiehen mukaan venäläiset tekevät varmasti useita iskuja, vastaavia kuin 8. heinäkuuta tapahtunut terroriteko.

Lisäksi hän mainitsi, että venäläiset terroristit yrittävät sinnikkäästi toteuttaa omia “salaisia” operaatioitaan Euroopassa. Venäjän tiedustelu suorittaa terroritekoja, tuhopolttoja, sabotaaseja ja murhia. Venäjän toimien tarkoituksena on horjuttaa Euroopan luottamusta siihen, että Ukrainan auttaminen venäläisten terroristien voittamiseksi on tarpeellista.

NATO:n mukaan Venäjän talous voi kestää kolme-neljä vuotta sotaa Ukrainaa vastaan, minkä jälkeen seuraa romahdus. Siksi venäläiset terroristit etsivät aktiivisesti uusia aseiden ja ammusten toimittajia – virkamies ei kuitenkaan täsmentänyt, mistä maista on kyse.

Venäläinen ohjusisku 8. heinäkuuta

Venäjän ohjusiskun seurauksena Kiovaan 8. heinäkuuta aamulla kuolleiden määrä nousi 32:een. Uhrien joukossa on vähintään kolme lasta. Tämä tiedon vahvistivat kaupungin pormestari Vitali Klitshko ja KMPA:n johtaja Serhi Popko. Sisäministeri Ihor Klymenko ilmoitti 9. heinäkuuta 29 kuolleesta Kiovassa. KMPA:n ja sisäministeriön tietojen mukaan 117 henkilöä loukkaantui.

Kaksi aikuista, joista toinen oli nefrologi, kuoli iskussa lastensairaala “Okhmatdytiin” venäläisellä Kh-101 ohjuksella. Terveysministeriön mukaan ohjusiskun hetkellä “Okhmatdyitissa” oli yli 600 potilasta ja vähintään yhtä paljon sairaalan henkilökuntaa (YK:n tietojen mukaan yli 1000 henkilöä).

Myös muita Ukrainan kaupunkeja iskettiin 8. heinäkuuta. Räjähdyksistä raportoitiin Kropyvnytskyissä ja Skadovskissa. Räjähdyksiä kuultiin myös Kryvyi Rihissä (vähintään 11 kuollutta), Dniprossa (vähintään yksi kuollut ja kuusi haavoittunutta), Slovjanskissa, Kramatorskissa ja Pokrovs’kissa.

Kaikkiaan Ukrainassa oli 9. heinäkuuta puoleen päivään mennessä tiedossa 38 kuollutta ja 190 haavoittunutta Venäjän ohjusiskujen seurauksena, ilmoitti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Liittykää Patreoniin lukeaksenne blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:16:22