Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän yöllinen hyökkäys Shahed-droneilla ja raketeilla: Ilmatorjunta onnistui tuhoamaan suurimman osan

#Ukraina #Venäjä #Odesa #Dnipropetrovsk #Ilmatorjunta

10.07.2024 09:43

Venäjän yöllinen hyökkäys Shahed-droneilla ja raketeilla: Ilmatorjunta onnistui tuhoamaan suurimman osan

#Ukraina #Venäjä #Odesa #Dnipropetrovsk #Ilmatorjunta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän yöllinen hyökkäys Shahed-droneilla ja raketeilla: Ilmatorjunta onnistui tuhoamaan suurimman osan
#Ukraina #Venäjä #Odesa #Dnipropetrovsk #Ilmatorjunta

Venäläiset miehittäjät iskivät keskiviikon vastaisena yönä, 10. heinäkuuta, Ukrainaan Shahed-droneilla ja erilaisilla raketeilla. Ilmatorjunta onnistui tuhoamaan suurimman osan lähetetyistä isku-droneista – 14:stä 20:stä. Ilmatorjuntajärjestelmä toimi kahdeksalla alueella.

Asiasta ilmoitti Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleštšuk. Hänen mukaansa miehittäjät hyökkäsivät yöllä yhdellä Iskander-M-ballistisella ohjuksella, neljällä ohjatulla ilmailuohjuksella X-59/X-69 ja 20 Shahed-131/136-tyyppisellä UAV:lla. Ohjukset laukaistiin miehitetyltä Krimiltä, dronet Venäjän Kurskin alueelta.

Taistelutoiminnan tuloksena suojelijat ampuivat alas 14 Shahed-dronea Odessan, Mykolajivin, Hersonin, Dnipropetrovskin, Hmelnitskin, Tšerkassyn, Vinnytsjan ja Rivnen alueilla. Hyökkäyksen torjumiseen osallistui hävittäjäilmailu, ilmavoimien ilmatorjuntaohjusyksiköt, Ukrainan puolustusvoimien liikkuvien tuliyksiköiden miehistöt ja radioelektronisen sodankäynnin yksiköt.

Tietojen lähde: Ilmavoimien ilmatorjunta

“Raketeilla hyökättiin Odessan alueen satamainfrastruktuuriin. Aktiivisen torjunnan seurauksena kolme X-59/X-69-ohjusta ja kolme isku-UAV:ta eivät saavuttaneet tavoitteitaan”, kertoi Oleštšuk.

Yön hyökkäys 10. heinäkuuta
Odesan aluehallinnon johtajan Oleg Kiperin mukaan vihollinen hyökkäsi Odesan alueelle raketeilla. Kohteena oli Odessan alueen satamainfrastruktuuri. Valitettavasti kaksi ihmistä kuoli – vartija ja kuorma-auton kuljettaja. Toinen mies, vahtimies, loukkaantui ja on sairaalassa.

Sirpaleiden aiheuttamia vahinkoja kärsivät varastotilat, kuorma-autot ja siviilialus. Aluksen vaurioitumisen vuoksi tapahtui nestekarkailua. Seurauksia korjataan parhaillaan.

Dnipropetrovskin alueella kuivat nurmialueet syttyivät palamaan sirpaleiden putoamisen vuoksi. Palo on nyt saatu hallintaan. Aluehallinnon mukaan alueella ammuttiin alas yksi Shahed-drone.

On myös tiedossa, että yksi isku-drone ammuttiin alas Hmelnitskin alueella ilman seurauksia. Vinnytsjan alueella ammuttiin alas kaksi vihollisen Shahed-UAV:ta. Tietoja loukkaantuneista tai infrastruktuurin vaurioista ei ole saatu. Sirpaleiden etsintä jatkuu.

Muistutuksena, Venäjä iski yöllä droneilla energia-infrastruktuuriin Rivnen alueella.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:17:28