Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### Washingtonin huippukokous: Bidenin tulevaisuuden testi

#Biden #NATO #Washington #Zelenskyi

10.07.2024 01:39

### Washingtonin huippukokous: Bidenin tulevaisuuden testi

#Biden #NATO #Washington #Zelenskyi
Lukuaika: 2 minuuttia

## #Washingtonin huippukokous Bidenin tulevaisuuden testinä #Biden #NATO #Washington #Zelenskyi

Kolmipäiväinen Washingtonin huippukokous on 81-vuotiaalle Joe Bidenille merkittävä testi. Onnistunut esiintyminen NATO-maiden johtajien tapaamisessa voi vahvistaa hänen ehdokkuuttaan toiselle presidenttikaudelle. Bidenin viimeaikainen epäonnistuminen väittelyissä Donald Trumpin kanssa, jotka ovat jääneet historiaan yhtenä nykyajan Amerikan historian merkittävimmistä epäonnistumisista, on saanut hänet taistelemaan poliittisesta selviytymisestään.

The Wall Street Journalin mukaan nykyinen Yhdysvaltain presidentti isännöi kolmen päivän ajan Pohjois-Atlantin liiton johtajia. Tapaamisten ja julkisten tilaisuuksien huipentumana on Yhdysvaltain presidentin lehdistötilaisuus torstaina 11. heinäkuuta.

“Ei ole tilaa virheille, ei minkäänlaisille. Virheet, jotka ovat tulleet Bidenille varsin tutuiksi ja ovat osa hänen persoonallisuuttaan ja presidenttiyttään, tullaan nyt näkemään eurooppalaisten johtajien silmissä laajempana kysymyksenä hänen sopivuudestaan,” totesi Rachel Rizzo, Atlantic Councilin vanhempi tutkija.

Biden on toistuvasti luvannut jatkaa kampanjaansa ja korostanut, että epäilyksen ja pohdinnan aika hänen ehdokkuudestaan on ohi. Toiminnan aika alkaa NATO-huippukokouksessa. Valkoinen talo on vakuuttanut, että hän aikoo hoitaa toisen presidenttikautensa kokonaan, jos voittaa vuoden 2024 marraskuun presidentinvaalit. Biden olisi voiton sattuessa tammikuussa 2029 toisen kauden päättyessä 86-vuotias.

Bidenin voiton mahdollisuudet

Yhdysvaltojen liittolaiset ilmaisevat yksityisissä keskusteluissa suurta huolta presidentti Joe Bidenin terveydentilasta. Heitä huolestuttaa Bidenin ikä ja hänen kykynsä voittaa presidentinvaaleissa marraskuussa 2024. Suurin huolenaihe liittolaisten keskuudessa on kuitenkin, voiko Biden elää vielä neljä vuotta uudelleenvalintansa jälkeen.

Viime kuun lopussa pidettiin ensimmäinen väittelykierros presidentti Joe Bidenin ja hänen edeltäjänsä Donald Trumpin välillä. Valkoinen talo myönsi väittelyiden jälkeen, että se oli Bidenille “huono ilta”, mutta korosti, että hän aikoo yhä asettua ehdolle. Bidenin vaimo auttoi hänet pois salista väittelyiden jälkeen. Hänen perheensä kuitenkin haluaa hänen jatkavan kilpailua.

Useimmat maailman mediat ennustivat, että Biden vetäytyisi vaalikilpailusta, mutta hän ilmoitti tekevänsä niin vain, jos Kaikkivaltias Jumala sitä pyytäisi. Tällä hetkellä hänellä on perheensä tuki, joten hän aikoo jatkaa. On huomattava, että myös Trump vastustaa Bidenin vetäytymistä kilpailusta, koska hän uskoo, että toista ehdokasta olisi vaikeampi voittaa.

NATO-huippukokous Washingtonissa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja ensimmäinen nainen Olena Zelenska ovat jo saapuneet Washingtoniin. Ennen 9.-11. heinäkuuta pidettävää NATO-huippukokousta Zelenskyin pariskunta laski seppeleen Holodomorin uhrien muistomerkille. Myös Ukrainan johtaja ja hänen puolisonsa tapasivat paikallisen ukrainalaisyhteisön.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:37:09