Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Washingtonin tukipaketti Ukrainalle esillä NATO-huippukokouksessa

#NATOsamitti #WashingtonTukipaketti #TukiUkraina #NATOhyväksyntä #UkrainaAvustus

10.07.2024 16:17

Washingtonin tukipaketti Ukrainalle esillä NATO-huippukokouksessa

#NATOsamitti #WashingtonTukipaketti #TukiUkraina #NATOhyväksyntä #UkrainaAvustus
Lukuaika: < 1 minuutti

#NATOsamitti Washington tukipaketti Ukraina

Washingtonissa 10. heinäkuuta jatkuva NATO-samitti tuo merkittäviä uutisia Ukrainalle. NATO aikoo ilmoittaa huomattavasta tukipaketista, joka sisältää 40 miljardia euroa (noin 43 miljardia USD) vuodelle 2025. Nämä varat käytetään Ukrainan turvallisuuden rahoittamiseen täysimittaisen sodan aikana Venäjää vastaan. Yhdysvallat on vahvistanut tukensa näille pyrkimyksille, kuten Valkoisen talon lehdistöpalvelu tiedottaa.

On tiedossa, että Yhdysvaltojen panokset Ukrainan tukemiseen tulevat varoista, jotka Yhdysvaltain kongressi on jo osoittanut huhtikuussa 2024 presidentti Bidenin allekirjoittamassa kansallisen turvallisuuden lisäbudjetissa. Lisäksi NATO-samitti Washingtonissa tuo Ukrainalle positiivisia uutisia ilmapuolustuksesta, mukaan lukien Patriot-järjestelmät.

Yhdysvaltain suurlähettiläs NATOssa, Julianne Smith, on todennut, että lähitulevaisuudessa Ukraina saa myönteisen vastauksen pyyntöönsä. Smith korosti liiton järkkymätöntä sitoutumista Ukrainan tukemiseen.

NATO haluaa suojella apuaan Ukrainalle Trumpilta

Potentiaalisen Donald Trumpin presidenttiyden valossa Ukrainan kumppanit NATOssa ryhtyvät toimenpiteisiin suojellakseen sotilasapuaan mahdollisen poliittisen vaikutuksen varalta. Trump on toistuvasti väittänyt, että hän voisi lopettaa sodan Venäjän ja Ukrainan välillä “24 tunnissa”, mikä voisi tarkoittaa painostusta Ukrainalle luopua miehitetystä Krimistä ja muista alueista. Muussa tapauksessa Ukraina saattaa menettää pääsyn amerikkalaiseen aseistukseen ja apuun.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti hiljattain, että Washingtonissa ukrainalainen tiimi työskentelee sen eteen, että asevoimat saisivat suuren määrän ilmapuolustusjärjestelmiä ja F-16-hävittäjiä. Presidentin mukaan lisäturvatakuut ovat myös erittäin tärkeitä Ukrainalle. Nämä kysymykset ja kumppaneiden tuen vahvistaminen ovat keskeisiä Ukrainalle NATO-samittissa 9-11. heinäkuuta.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Voitte myös kirjautua Patreoniin lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:08:22