Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Yhdysvaltojen sotilaalliset rajoitukset ja Zelenskyin vetoomus

#Ukraina #Zelenskyi #Yhdysvallat #Venäjä #turvallisuus

10.07.2024 07:00

Yhdysvaltojen sotilaalliset rajoitukset ja Zelenskyin vetoomus

#Ukraina #Zelenskyi #Yhdysvallat #Venäjä #turvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

# Yhdysvallat ja sotilaalliset rajoitukset: Zelenskyin vetoomus
#Ukraina #Zelenskyi #Yhdysvallat #Venäjä #turvallisuus

Yhdysvaltojen tulisi välittömästi poistaa kaikki rajoitukset, jotka koskevat amerikkalaisten aseiden käyttöä Venäjän alueella. Tämä auttaisi suojelemaan Ukrainan kaupunkeja hyökkäyksiltä. Ukraina toivoo, että Yhdysvallat osoittaa johtajuutensa tässä asiassa.

Näin totesi presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuessaan Reagan-instituutissa Washingtonissa. Presidentti muistutti, että länsimaisen aseistuksen käyttö Venäjän alueella auttoi pysäyttämään venäläisten terroristien etenemisen Harkovan alueella.

Tällä hetkellä keskeinen tehtävä on suojella Ukrainan kaupunkeja Venäjän ohjus- ja pommi-iskuilta. Siksi Ukraina odottaa Yhdysvalloilta asianmukaista vastausta ja amerikkalaisen johtajuuden osoitusta.

“Ajatelkaa, kuinka paljon voimme saavuttaa, kun kaikki rajoitukset poistetaan. Voimme suojella kaupunkejamme Venäjän ohjatuilla ilmahyökkäyksillä, jos Yhdysvaltojen johto asettuu puolellemme ja sallii meidän tuhota Venäjän sotilaslentokoneet niiden tukikohdissa. Lisäksi voimme merkittävästi rajoittaa Venäjän toimintaa Etelä-Ukrainassa ja karkottaa miehittäjät sieltä, jos Yhdysvaltojen johto auttaa meitä tarvittavilla iskuvälineillä Venäjän sotilas- ja logistiikkakohteisiin Krimillä”, presidentti totesi.

Luvat iskuihin Venäjän alueella

Yhdysvallat on myöntänyt Ukrainalle luvan käyttää raketti- ja tykistökalustoa iskuihin Venäjän rajaseudulla. Ukraina on erityisesti saanut luvan käyttää lyhyen kantaman HIMARS-raketinheitinjärjestelmiä. Kuitenkin pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia ei ole vielä sallittu.

Sotatutkimuslaitoksen (ISW) mukaan Yhdysvaltojen lupa käyttää amerikkalaisia aseita Venäjää vastaan on vähentänyt 16 % “koskemattoman” alueen kokoa aggressorin maaperällä. Kuitenkin suurin osa Venäjän taustasta on edelleen turvassa, mikä ei pysty merkittävästi vähentämään Venäjän jatkoiskujen laajuutta Ukrainan rajaseudulla.

Jotkut maat eivät ole edes vastustaneet sitä, että Ukraina iskisi Venäjälle F-16-hävittäjien avulla, joiden odotetaan saapuvan pian. Esimerkiksi Alankomaat on ilmoittanut, että lentokoneiden käyttöön ei ole rajoituksia. Belgia, joka myös toimittaa F-16-koneita, ei kuitenkaan ole seurannut tätä esimerkkiä.

Keskustelkaa artikkelista ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksenne blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 08:47:33