Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Zelenskyi ja Putinin Harjoittelusuunnitelmat Ukrainan Tilanteessa

#Ukraina #Zelenskyi #Putin #Harjoittelu #NATO

10.07.2024 09:58

Ei audiota saatavissa.

Zelenskyi ja Putinin Harjoittelusuunnitelmat Ukrainan Tilanteessa

#Ukraina #Zelenskyi #Putin #Harjoittelu #NATO
Lukuaika: 2 minuuttia

# Zelenskyi ja Putinin suunnitelmat Harjoittelulle #Ukraina #Zelenskyi #Putin #Harjoittelu #NATO

Presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi, että Venäjä pyrki hyödyntämään Yhdysvaltojen viivästystä sotilasavun toimittamisessa. Tämän suunnitelman puitteissa diktaattori Vladimir Putin halusi vallata Harkovan. Valtionjohtajalla ei kuitenkaan onnistunut tämä tavoite.

Samaan aikaan Moskova hyökkää säännöllisesti miljoonakaupunkiin, pyrkien pakottamaan asukkaat lähtemään. Kiovalle on kuitenkin onnistunut evakuoida siviiliväestöä kylistä, joihin Venäjän joukot ovat viimeisimmän hyökkäyskampanjan aikana edenneet. Zelenskyi kertoi tästä puhuessaan Presidentin rahastossa ja Ronald Reagan -instituutissa.

“(…) Hänellä (Putinilla) oli tämä tieto. Hän halusi hyödyntää tätä yli puolen vuoden taukoa kongressissa tämän päätöksen (avun antaminen Ukrainalle) kanssa, joten hän halusi nopeasti miehittää Harkovan, jossa asuu nyt puolitoista miljoonaa ihmistä. Hyvin lähellä rajaa”, Zelenskyi sanoi.

Hän lisäsi, että Venäjän uusien hyökkäysten aikana Harkovan alueella Ukrainan joukot menettivät joitakin kyliä, jotka sijaitsevat rajan varrella. Ukraina kuitenkin onnistui pelastamaan näiden asuinpaikkojen asukkaiden henget evakuoimalla heidät. Samaan aikaan vihollisarmeija menetti paljon sotilaita yrittäessään edetä Harkovaan.

“Te näitte, hänelle (Putinille) ei ole väliä, kenet hän tappaa – sotilaan, ihmisen, siviilin. Siksi me veimme ihmiset näistä kylistä, eikä hänellä ollut menestystä. Kiitos Jumalalle, apu ja tietenkin meidän sotilaamme, ennen kaikkea sankarimme, he pysäyttivät heidät. Hän menetti hyvin paljon ihmisiä (…) Tämä operaatio oli hänelle erittäin kallis”, presidentti lisäsi.

Zelenskyi matkusti Naton huippukokoukseen

Aiemmin presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että Washingtonissa Ukrainan tiimi työskentelee sen eteen, että Ukrainan asevoimat saisivat suuren määrän ilmatorjunta-aseita ja F-16-lentokoneita. Lisäturvatakuut ovat presidentin mukaan myös erittäin tärkeitä Ukrainalle. Nämä kysymykset ja kumppaneiden tuen vahvistaminen kokonaisuudessaan tulevat olemaan Ukrainan keskeisiä aiheita Naton huippukokouksessa 9.-11. heinäkuuta, mutta työ on jo käynnissä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken puolestaan ilmoitti, että huippukokouksen pääpaino on Ukrainan tukemisessa pitkällä aikavälillä. Hän muistutti myös äskettäin solmitusta kahdenvälisestä turvallisuussopimuksesta Ukrainan ja Yhdysvaltojen välillä, johon liittyi 16 muuta kumppanimaata, ja ilmaisi toiveensa, että huippukokoukseen mennessä tämä lista kasvaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävien kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:28:04