Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Zelenskyi painottaa: Ukrainan kansan turvallisuus etusijalla

#Ukraina #Zelenskyi #Putin #Washington #NATO

10.07.2024 12:20

Ei audiota saatavissa.

Zelenskyi painottaa: Ukrainan kansan turvallisuus etusijalla

#Ukraina #Zelenskyi #Putin #Washington #NATO
Lukuaika: < 1 minuutti

# Zelenskyi: Tärkeää on säilyttää ukrainalaisten henki #Ukraina #Zelenskyi #Putin #Washington #NATO

Presidentti Volodymyr Zelenskyi korosti, että sodassa Venäjää vastaan on ensisijaisen tärkeää säilyttää ukrainalaisten henki. Samalla Kiova ei halua, että Venäjän joukot pysyvät Ukrainan alueella, sillä mikä tahansa aselepo näissä olosuhteissa merkitsisi ainoastaan konfliktin jäädyttämistä, ei sen päättymistä.

Zelenskyi ilmaisi uskovansa, että Venäjän diktaattori Vladimir Putin nauttii valloitustoimien prosessista suhteessa muihin valtioihin. Venäjän presidentille ei ole väliä, mitä aluetta hän miehittää. Näin Zelenskyi totesi puheessaan Ronald Reaganin presidentillisessä säätiössä ja instituutissa keskiviikkona 10. heinäkuuta.

“Emme ole Naton jäseniä, eikä meillä ole sellaista sateenvarjoa… Meidän on saatava Putin häviämään. Emme halua häntä alueellemme, sillä siinä tapauksessa kyseessä on jäädytetty konflikti,” presidentti vastasi kysymykseen, onko Kiovan tavoite yhä paluu vuoden 1991 rajoille.

Zelenskyin mukaan konfliktin mahdollisen jäädyttämisen jälkeen sen uudelleen syttyminen on vain “vuosien kysymys.” Presidentti ilmoitti, ettei hänellä ole epäilystäkään Putinin aikeista jatkaa aggressiota Ukrainaa vastaan.

“Hänelle on yhdentekevää, mitä hän miehittää. Hän nauttii prosessista… Kysymys kuuluu, kuka voi pysäyttää hänet,” Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi matkusti Washingtoniin

Edellisenä päivänä presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että Washingtonissa Ukrainan tiimi työskentelee sen eteen, että Ukrainan asevoimat saisivat suuren määrän ilmapuolustusjärjestelmiä ja F-16-hävittäjiä. Lisäturvatakuut ovat myös erittäin tärkeitä Ukrainalle, presidentin mukaan. Nämä kysymykset ja kumppaneiden tuen vahvistaminen kokonaisuudessaan ovat keskeisiä Ukrainan kannalta Naton huippukokouksessa 9.-11. heinäkuuta.

Vierailunsa aikana Yhdysvalloissa presidentti kertoi, että Venäjä pyrki hyödyntämään Yhdysvaltojen sotilaallisen avun viivästymistä. Tämän suunnitelman puitteissa diktaattori Vladimir Putin yritti vallata Harkovan. Kuitenkaan aggressiivisen valtion johtaja ei onnistunut tässä.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävienne kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:19:41