Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Zelenskyi vastustaa sodan jäädyttämistä: Ukrainan ja Venäjän konflikti kärjistyy #Ukraina #Zelenskyi #Venäjä #Washington #Putin

10.07.2024 20:33

Ei audiota saatavissa.

Zelenskyi vastustaa sodan jäädyttämistä: Ukrainan ja Venäjän konflikti kärjistyy #Ukraina #Zelenskyi #Venäjä #Washington #Putin
Lukuaika: 2 minuuttia

# Зеленський vastaan sodan jäädyttämistä: Ukrainan ja Venäjän konflikti #Ukraina #Zelenskyi #Venäjä #Washington #Putin

Presidentti Volodymyr Zelenskyi vastustaa ehdottomasti sodan jäädyttämistä Venäjän kanssa. Puhuessaan Ronald Reaganin instituutissa Washingtonissa hän selvensi kantaansa. Häneltä kysyttiin muun muassa, onko Ukrainan tavoitteena palauttaa vuoden 1991 rajat ja onko sodan lopettaminen mahdollista neuvottelujen avulla.

Presidentti korosti, että paras tapa lopettaa sota on järjestää toinen rauhankokous ja valmistella asianmukainen suunnitelma. Samalla kansainvälisen yhteisön on painostettava Venäjän diktaattoria Vladimir Putinia lopettamaan sota.

“Tämä on paras tapa. Ja kun puhumme alueista, meidän on ensisijaisesti pelastettava ihmiset”, sanoi Zelenskyi.

Hän totesi myös, että Venäjän joukkojen läsnäolo Ukrainan alueella merkitsisi jäätynyttä konfliktia.

“Emme halua, että Putin jää alueellemme, koska se tarkoittaa jäätynyttä konfliktia. Se on vain ajan kysymys, milloin hän valmistautuu ja hyökkää uudelleen. Hän tekee sen varmasti”, korosti Zelenskyi.

Zelenskyiltä kysyttiin myös, uskoiko hän, että mahdollinen sopimus Putinin kanssa olisi yhtä tehoton kuin Münchenin sopimus Hitlerin kanssa vuonna 1938. Hän viittasi myös Valko-Venäjään, jonka Putin on hänen mielestään jo poliittisesti miehittänyt.

“Minusta tuntuu, että Putin pitää itse prosessista. Tämä on ongelma. Hänelle ei ole väliä, mitä miehittää, hän pitää prosessista, ja tämä on hänen tarinansa”, huomautti Zelenskyi.

Sodan jäädyttäminen Ukrainassa

Sotilasasiantuntija Oleksandr Musiienko totesi televisiokanavan lähetyksessä, että Venäjän miehitysjoukot yrittävät pitkittää sotaa pakottaakseen Ukrainan suostumaan konfliktin jäädyttämiseen. Hänen mukaansa ratkaiseva vaihe on, kun Ukraina lähestyy NATOon liittymistä.

On myös paljon keskustelua mahdollisuudesta, että Ukraina ja Venäjä siirtyisivät neuvottelujen kautta tulitaukoon ja sodan jäädyttämiseen Korean mallin mukaisesti. Vaikka “Korean malli” saattaa vaikuttaa monille Euroopassa ja Yhdysvalloissa houkuttelevalta, ajan myötä tällainen ratkaisu voisi johtaa vielä suurempaan katastrofiin lännelle ja Ukrainalle. Siksi tähän kysymykseen etsitään nyt ratkaisua.

Sodan tutkimuksen instituutin analyytikot (ISW) ovat selittäneet, miksi Venäjän diktaattori Vladimir Putin ei tavoittele sodan jäädyttämistä tai väliaikaista keskeyttämistä Ukrainassa – hän haluaa sen täydellisen lopettamisen, mikä osoittaa, että vihollinen pyrkii tuhoamaan Ukrainan identiteetin ja valtiollisuuden. Putin ei suostu mihinkään rauhansopimukseen muilla ehdoilla, ISW:n analyytikot uskovat.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:22:27