Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Toinen rauhansummit USA:n vaalien alla

#ToinenRauhansummit #USAvaalit #UkrainaVenäjä #DonaldTrump #VladimirZelensky

11.07.2024 08:39

Toinen rauhansummit USA:n vaalien alla

#ToinenRauhansummit #USAvaalit #UkrainaVenäjä #DonaldTrump #VladimirZelensky
Lukuaika: < 1 minuutti

#Toinen rauhansummit ennen USA:n vaaleja #UkrainaVenäjä #DonaldTrump #VladimirZelensky

Ukraina haluaa järjestää toisen rauhansummitin ennen Yhdysvaltain marraskuun vaaleja, erityisesti Donald Trumpin mahdollisen paluun Valkoiseen taloon vuoksi. Kiovan tavoitteena on, että seuraava huipputapaaminen olisi merkittävämpi ja todella ratkaiseva.

Bloombergin mukaan Kiovan pyrkimys järjestää tapaaminen ennen USA:n vaaleja osoittaa kiireellisyyden tunteen, koska Ukraina kohtaa mahdollisuuden Trumpin paluusta Valkoiseen taloon. Trump, joka on Republikaanisen puolueen presidenttiehdokas, on kehuskellut, että lopettaisi sodan heti virkaanastujaispäivänään tammikuussa. Lisäksi hän on ilmaissut vastustavansa USA:n sotilaallisen tuen jatkamista Ukrainalle.

Yksi ukrainalaisista virkamiehistä vahvisti Bloombergille suunnitelman toisen huipputapaamisen järjestämisestä ennen USA:n vaaleja. Useat länsimaisten liittolaismaiden virkamiehet ovat todenneet, että tapaaminen on järjestettävä huolellisesti selkeillä tavoitteilla ja hallittavilla odotuksilla. Kuitenkin jotkut amerikkalaiset virkamiehet eivät ole vakuuttuneita siitä, että huipputapaaminen Venäjän ja Ukrainan välillä toteutuu.

Bloomberg muistuttaa, että tiistaina 9. heinäkuuta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kehotti Washingtonissa Reagan-instituutissa USA:ta auttamaan toisen huipputapaamisen järjestämisessä, jotta siitä tulisi “merkittävämpi ja todella ratkaiseva”.

Ensimmäinen globaali rauhansummit järjestettiin Sveitsissä 15.-16. kesäkuuta Ukrainan aloitteesta, ja siihen osallistui yli 90 maata. Venäjää ei kutsuttu, minkä vuoksi Kiina kieltäytyi osallistumasta. Huipputapaamisen tuloksena syntyi yhteisjulistus, jonka lähes kaikki osallistujat allekirjoittivat. Julistuksessa käsiteltiin Ukrainan rauhanformulaa oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi, mutta keskeiset kohdat olivat vankien vaihto, Venäjän sieppaamien ukrainalaisten lasten palauttaminen kotiin ja ydinaseiden turvallisuus.

Zelensky ilmoitti huipputapaamisen aikana, että muutaman kuukauden kuluttua järjestetään uusi tapaaminen samassa muodossa. Tälle toiselle huipputapaamiselle kutsutaan myös Venäjä aloittamaan rauhanneuvottelut. Ukrainan hallitus korostaa kuitenkin, ettei se tee myönnytyksiä hyökkääjälle ja rauhan on oltava oikeudenmukainen ja kansainvälisen lain mukainen.

Zelensky korosti myös, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa saada kutsun seuraavaan rauhansummitiin. On kuitenkin epätodennäköistä, että hän vastaisi kutsuun, koska hän ei ole valmis neuvottelupöytään pelkonsa vuoksi. Siksi rauhanneuvottelut Venäjän kanssa eivät ala lähiaikoina.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:17:03