Eilen yhteensä 88810 latausta

20238 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Trumpin ja Orbanin Floridan tapaaminen herättää kysymyksiä

#Trump #Orban #FloridanTapaaminen #Välittäjärooli #Politiikka

11.07.2024 10:42

Trumpin ja Orbanin Floridan tapaaminen herättää kysymyksiä

#Trump #Orban #FloridanTapaaminen #Välittäjärooli #Politiikka
Lukuaika: 2 minuuttia

# Trump ja Orban tapaavat Floridassa: epäilyksiä välittäjäroolista

Entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Floridassa torstaina 11. heinäkuuta. Tämä “epävirallinen tapaaminen” tapahtuu vain viikko sen jälkeen, kun Orbán vieraili Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin luona. Trump kutsui unkarilaisen johtajan yksityisresidenssiinsä.

Bloombergin mukaan tämä vierailu voi lisätä huolia siitä, että Orbán toimii välittäjänä Putinin ja Trumpin välillä. “Trump ja Putin osoittivat molemminpuolista suosiota Trumpin ensimmäisen presidenttikauden aikana, mikä usein herätti kritiikkiä molemmista puolueista. Äskettäin republikaanijohtaja ilmoitti uskovansa, että voisi saada Putinin lopettamaan sodan Ukrainassa ja vapauttamaan Venäjällä pidätettyjä amerikkalaisia, jos hänet valitaan uudelleen”, Bloomberg kirjoittaa.

Orbán saapuu Trumpin Mar-a-Lago-residenssiin Floridassa NATO-huippukokouksen päätyttyä Washingtonissa. Hänen vierailunsa Moskovaan oli keskeinen keskustelunaihe kokouksessa, jossa muut liittolaiset lupasivat lisää ilmapuolustusta Ukrainalle. Lähteiden mukaan Trump ei pyytänyt unkarilaista johtajaa valmistelemaan mitään Ukrainan ja Venäjän välistä rauhansopimusta. Bloombergin lähteen mukaan vierailu on enemmän epävirallinen tapaaminen. Lehden mukaan Orbán ja Trump ovat pitäneet tiiviit välit, ja Unkarin pääministeri on jo aiemmin vieraillut Mar-a-Lagossa maaliskuussa.

Kun Unkari aloitti puolen vuoden puheenjohtajakautensa Euroopan unionin neuvostossa iskulauseella “Tehdään Euroopasta jälleen suuri”, pääministeri Viktor Orbán aloitti kiertueen eri maissa pyrkimyksenään lopettaa sota Ukrainassa. Hän kehitti oman “rauhansuunnitelmansa”, jonka hän ensin jakoi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa ja sitten Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin kanssa. Putin hylkäsi ehdotuksen ja ilmoitti, että hänen kantansa on järkähtämätön. Myös Volodymyr Zelenskyi ei tukenut Budapestin “rauhansuunnitelmaa” ja ilmaisi epäilynsä sen logiikasta. Ukrainan johtaja korosti, että vastaavat aselevot eivät ole olleet hyviä Ukrainalle.

Venäjän jälkeen Orbán lensi Azerbaidžaniin, jossa hän myös esitti aloitteensa. Unkari ei virallisesti kertonut matkojen tuloksista. 8. heinäkuuta Orbán esitteli suunnitelmansa Xi Jinpingille, jonka jälkeen hän lensi Washingtoniin.

Washingtonissa NATO-huippukokouksen yhteydessä Unkarin pääministeri Viktor Orbán tapasi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin 10. heinäkuuta. Turkkia unkarilainen pääministeri kutsui tärkeäksi kumppaniksi “rauhanvälitystehtävässämme”.

Euroopan unioni ja NATO ovat etääntyneet Orbánin toiminnasta. EU:n ja liittouman johto on antanut useita jyrkkiä lausuntoja, jotka korostavat, että Unkarin pääministeri ei edusta heitä tapaamisissaan, jotka hän järjestää täysin omasta aloitteestaan. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel varoitti erityisesti, että Orbán ei saa edustaa Euroopan unionia Moskovan-vierailunsa aikana.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa sekä liity Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 12:33:51