Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Ukrainalaiset rajavartijat pysäyttivät Kamerunin lipun alla purjehtivan rahtialuksen

#Ukraina #Rajavartijat #Kamerun #Krim #Sevastopol

11.07.2024 05:01

Ukrainalaiset rajavartijat pysäyttivät Kamerunin lipun alla purjehtivan rahtialuksen

#Ukraina #Rajavartijat #Kamerun #Krim #Sevastopol
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainalaiset rajavartijat pysäyttivät ulkomaisen rahtialuksen
#Ukraina #Rajavartijat #Kamerun #Krim #Sevastopol

Ukrainalaiset rajavartijat ovat pysäyttäneet ulkomaisen rahtialuksen, joka oli kaupallisessa tarkoituksessa käynyt tilapäisesti miehitetyissä Krimin satamissa. Nämä aluksen toimet olivat ristiriidassa Krimin lainsäädännön kanssa. Tämän vuoksi alus pysäytettiin ja pidätettiin.

Ukrainan merivoimien tiedottaja Dmytro Pletentšuk ilmoitti asiasta. Hän totesi, että hänen lausuntonsa on virallinen kommentti merivoimien osalta aluksen pidätyksestä.

“Pääesikunnalle alisteiset merivoimien rakenteet pidättivät rahtialuksen, joka vastoin Ukrainan ja kansainvälistä lainsäädäntöä oli käynyt Venäjän miehittämissä satamissa kaupallisessa tarkoituksessa. Pidätys suoritettiin kaikkia asianmukaisia menettelyjä noudattaen… Ukrainalle kuuluvia oikeutettuja vaatimuksia Mustallamerellä ei voi jättää huomiotta”, hän sanoi.

Samaan aikaan Lloyd’s List ilmoitti, että pidätetty alus on kuivarahtialus Usko Mfu, joka purjehti Kamerunin lipun alla. Alus pysäytettiin reitillään Tonavalla, koska se oli paljastettu laittomasta Ukrainan rajojen ylittämisestä ja lastin kuljettamisesta Venäjän miehittämään Sevastopoliin. Alus pysäytettiin neutraaleilla vesillä.

“Rahtialus Usko Mfu (IMO: 7919781) Kamerunin lipun alla, kantavuudeltaan 4127 tonnia, lähti Moldovan Giurgiulestin satamasta, kun laiva tuli sen luo ja pakotti sen ankkuroitumaan Ukrainan Reniin… Agentti ja laivameklari kertovat, että Usko Mfu pysäytettiin sotilasveneellä, kun se oli Romanian vesillä… Lloyd’s List Intelligencen tiedusteluanalyysin mukaan Usko Mfu kulki Ukrainan ja Romanian vesien välillä, suuntanaan alavirtaan”, lehti kirjoittaa.

Pidätetyllä aluksella oli lastinaan ohra, jonka alkuperä on tuntematon, ja määränpäänä oli mainittu Kreikan Souda. Mainitaan, että alus oli purjehtinut 22. toukokuuta – 5. kesäkuuta ilman automaattista tunnistusjärjestelmää, jotta sen liikkeitä ei voitaisi jäljittää. Kuitenkin Usko Mfu jäi satelliittikuvissa kiinni – alus havaittiin Sevastopolin Kamishovaja-lahdessa.

Krimiä vastaan kohdistetut iskut
7. heinäkuuta yönä tilapäisesti miehitetyssä Krimin Aluštassa syttyi kaasunjakeluverkon solmu tuleen, minkä vuoksi suurin osa kaupungin asukkaista jäi ilman kaasua. Miehityshallinto ilmoitti “teknisestä syystä” tapausta, mutta paikalliset asukkaat ilmoittivat räjähdyksestä ja liekeistä, jotka nousivat taivaisiin.

1. heinäkuuta Krimillä havaittiin sarja räjähdyksiä. Tulituksen kohteena olivat Sevastopolin, Balaklavan ja ympäröivät alueet. Yksi osuma tapahtui sotilasalueelle n/p Karanissa (Flotske). Myös Balaklavan TPP:n alueella kuului räjähdyksiä.

23. kesäkuuta Krim joutui kahdesti vuorokauden aikana ohjusiskujen kohteeksi. Tiedot viittaavat siihen, että Ukrainan asevoimat iskivät ainakin kahdeksalla ATACMS-ohjuksella Venäjän miehittäjien useisiin sotilaskohteisiin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 05:06:25