Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > USA ja Ukraina neuvottelevat Venäjän iskurajoitusten poistamisesta

#USA #Ukraina #Venäjä #KrisSmith #Ohmatdyt

11.07.2024 03:54

USA ja Ukraina neuvottelevat Venäjän iskurajoitusten poistamisesta

#USA #Ukraina #Venäjä #KrisSmith #Ohmatdyt
Lukuaika: 2 minuuttia

# USA ja Ukraina keskustelevat mahdollisuudesta poistaa rajoitukset Venäjään kohdistuvilta iskuilta #USA #Ukraina #Venäjä #KrisSmith #Ohmatdyt
Yhdysvaltain ulkoministeriö on aloittanut keskustelut Ukrainan kanssa mahdollisuudesta poistaa kaikki rajoitukset amerikkalaisilla aseilla tehtäviltä iskuilta Venäjän alueelle. Tärkeänä tekijänä tässä päätöksessä on ollut Venäjän terrori-isku Kiovassa 8. heinäkuuta. Jos rajoitukset poistetaan, avainasemassa olevat Venäjän lentokentät ja sotilastukikohdat saattavat tulla haavoittuviksi.

Ulkoministeriön apulaisavustaja Chris Smith kertoi neuvotteluista “Voice of America” -lehdelle. Smith ilmaisi myös osanottonsa Ukrainalle Venäjän tekemän terrori-iskun vuoksi “Ohmatdyt” sairaalassa, johon osui venäläinen risteilyohjus 8. heinäkuuta.

“Kuten tiedätte, olen palvellut kahdesti Ukrainassa ja tunnen kyseisen sairaalan hyvin. Ulkoministerimme vieraili siellä jo syyskuussa 2022 ja vietti aikaa potilaiden ja siellä olleiden lasten kanssa. Jotkut heistä olivat haavoittuneet Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen seurauksena. Toiset taas saivat hoitoa vakaviin sairauksiin, kuten syöpään. Tuomitsemme jyrkästi Venäjän iskut siviiliväestöä vastaan. Tämä on osittain syy siihen, miksi ulkoministeri on julkistanut lausunnon, jonka mukaan Venäjä on syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan Ukrainassa. Teemme kaikkemme auttaaksemme Ukrainaa kohtaamaan nämä uhat, joko ilmassa tai iskemällä sinne, mistä ne ovat peräisin – politiikkamme mukaisesti”, Smith kertoi.

Smithin mukaan Yhdysvallat tekee tiivistä yhteistyötä Ukrainan kanssa turva-avun mukauttamiseksi ja korjaamiseksi. Lisäksi USA tarjoaa Ukrainalle neuvonta-apua Venäjän uhkien torjumiseksi.

“Nämä keskustelut jatkuvat. En halua paljastaa mitään toimistamme venäläisille, mutta työskentelemme tarkasti Ukrainan kanssa tämän kriittisen kysymyksen parissa ja teemme tiivistä yhteistyötä jatkossakin. Ulkoministeri on ollut hyvin selkeä. Jatkamme turvallisuusavun ja ohjeiden mukauttamista ja korjaamista, jotta voimme vastata Ukrainan kumppaneidemme operatiivisiin ja strategisiin tarpeisiin”, Smith lisäsi.

Iskuluvat Venäjälle
Yhdysvallat on myöntänyt Ukrainalle luvan käyttää raketti- ja tykistökalustoa iskuihin Venäjän rajaseudulle. Erityisesti Ukraina on saanut luvan käyttää lyhyen kantaman HIMARS-rakettijärjestelmiä. Pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia koskevat iskut ovat kuitenkin edelleen kiellettyjä.

Sodan tutkimuslaitoksen (ISW) mukaan Yhdysvaltojen lupa iskeä Venäjälle amerikkalaisilla aseilla on vähentänyt 16 % aggressorin “koskematonta” aluetta. Suurin osa Venäjän takalinjasta on kuitenkin edelleen turvassa. Tämä ei pysty vähentämään Venäjän jatkuvien iskujen laajuutta Ukrainan rajaseuduille.

Jotkut maat eivät vastusta sitä, että Ukraina iskee Venäjälle F-16-hävittäjillä, joiden on määrä saapua pian. Esimerkiksi Alankomaat on ilmoittanut, ettei se rajoita lentokoneiden käyttöä. Belgia, joka myös toimittaa F-16-koneita, ei kuitenkaan ole seurannut tätä esimerkkiä.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös liittyä Patreon-sivulleni lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 05:42:03