Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## Uusi vapaaehtoisten yksikkö: Mitä tiedämme

#Vapaaehtoistyö #Yhteisö #Auttaminen #UusiYksikkö #Tiedote

11.07.2024 10:41

## Uusi vapaaehtoisten yksikkö: Mitä tiedämme

#Vapaaehtoistyö #Yhteisö #Auttaminen #UusiYksikkö #Tiedote
Lukuaika: < 1 minuutti

# Uusi vapaaehtoisten yksikkö Puolassa: Ukrainan legioona

Puolassa on käynnissä uuden vapaaehtoisen yksikön, Ukrainan legioonan, rekrytointi. Tällä hetkellä useat tuhannet henkilöt ovat ilmoittautuneet halukkaiksi liittymään mukaan. Varsova kouluttaa ja varustaa vapaaehtoiset, minkä jälkeen heidät siirretään Ukrainaan. Puolassa asuu paljon ukrainalaisia, jotka haluavat palvella. Puolan viranomaiset varmistavat, että taistelijat lähtevät taisteluun hyvin valmistautuneina. Asiasta kertoi Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski, kirjoittaa “Interfax-Ukraina”.

“Puolassa aloitamme ensimmäisen ukrainalaisen prikaatin valmistelun, joka koostuu Puolassa olevista vapaaehtoisista. Meillä on jopa miljoona ukrainalaista molempia sukupuolia, ja useat tuhannet heistä ovat jo rekisteröityneet tähän kutsuun. On mielenkiintoista, että monet heistä todella haluavat palvella ja vaihtaa tovereitaan, mutta he sanovat: emme halua tulla lähetetyiksi taisteluun ilman asianmukaista koulutusta ja varustusta”, Sikorski kertoi NATO Public Forum -tilaisuudessa Washingtonissa, huippukokouksen aikana.

Sikorski totesi, että Puola huolehtii vapaaehtoisten koulutuksesta ja varustamisesta, minkä jälkeen heidät siirretään Ukrainaan yksikkönä, jolla on oikeus palata Puolaan rotaation jälkeen. Jos jokainen Euroopan maa toimisi samoin, Ukrainalla olisi useita lisäprikaateja, ministeri totesi.

## Ukrainan legioona Puolassa: Mitä tiedämme

Maanantaina 8. heinäkuuta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Puolan pääministeri Donald Tusk allekirjoittivat turvallisuussopimuksen. Tämän sopimuksen puitteissa Puolaan perustetaan vapaaehtoinen Ukrainan legioona. Siihen voivat liittyä ulkomailla Euroopassa oleskelevat ukrainalaiset. Legioonan koulutus ja yhteistoiminta tapahtuvat Puolan alueella. Aseet ja varusteet toimittavat Liettua, Puola ja muut Euroopan unionin maat.

Kehotan lukijoita kommentoimaan ja jakamaan artikkelin ystävien kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:23:58