Eilen yhteensä 148257 latausta

26788 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Nainen vaatii korvauksia työtapaturmasta

#oikeusjuttu #korvaukset #työtapaturma #tuomioistuin #oikeus #vahingonkorvaus

24.09.2024 06:39

# oikeusjuttu nainen vaatii korvauksia

Nainen on etsinyt poikaansa vuodesta 2017 lähtien, mutta poliisi ei ole pitkään aikaan ilmoittanut hänen kuolemastaan. Nyt nainen vaatii 113 697 grivnaa (noin 3 000 euroa) korvauksia Odesan Primorskin piirioikeuden päätöksen mukaan, joka julkaistiin maaliskuussa.

Poika lähti kotoa 23. kesäkuuta vuonna 2017 hakemaan eläkettä, mutta ei palannut. Nainen on hakenut apua poliisilta lähes kolme ja puoli vuotta, mutta ei saanut mitään tietoa. Vasta marraskuussa 2020, sattumalta uutisia katsellessaan, hän kuuli löydetystä ruumiista, joka muistutti hänen poikaansa. Kun hän otti yhteyttä poliisiin, hänelle ilmoitettiin, että hänen poikansa ruumis oli löytynyt jo 26. kesäkuuta hotellista “Tokio Star” Odesassa, mutta uutisissa mainittu henkilö ei ollut hänen poikansa. Kuoleman tutkinnasta oli tehty merkintä Ukrainan rikoslain mukaan, mutta jo seuraavana päivänä rikostutkinta suljettiin.

Nainen katsoo, että hänelle ei ilmoittaminen läheisen kuolemasta on ollut julmaa kohtelua, joka on vaikuttanut hänen terveydentilaansa. Hän korostaa, että poikansa mukana oli passi ja puhelin, joten hänen henkilöllisyytensä olisi ollut helppo todistaa. Hänen poikansa omaisuutta, jota tutkijat olivat takavarikoineet, ei ole vieläkään palautettu. Hän ei myöskään ole saanut tietää, missä hänen poikansa ruumis on haudattu, eikä hän saanut lupaa ruumiin kaivamiseen ylös.

Oikeus on todennut, että poliisin toiminta on ollut selvästi lainvastaista, ja se on loukannut naisen oikeuksia hänen poikansa äitinä. Oikeus myönsi naiselle osittaisen vahingonkorvauksen, ja hän saa 100 000 grivnaa (noin 2 600 euroa) valtion budjetista. Oikeuden mukaan poliisin laiminlyönti tiedottaa kuolemasta sekä omaisten tunnistamisesta on ollut ilmeinen rikkomus, ja se on vaikuttanut naisen oikeuteen tietää poikansa kohtalo ja järjestää hautajaiset.

Oikeuden päätöksessä korostuu myös se, että nainen oli yli kolme vuotta tietämätön poikansa kuolemasta, mikä johtui poliisin virheistä. Hänen hakemuksensa uhri-statuksen saamiseksi viivästyi lähes kahdeksan kuukautta, mikä osoittaa järjestelmän ongelmat.

Tämä tapaus herättää kysymyksiä siitä, miten tärkeää on, että viranomaiset hoitavat velvollisuutensa asianmukaisesti, erityisesti kun kyse on elämän ja kuoleman kysymyksistä.

Kommentoi ja jaa tätä artikkelia ystäviesi kanssa, ja jos kiinnostaa lukea blogiani ilman mainoksia, liity Patreonin kautta.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


    Juho Saastamoinen, Turku

    www.juhosaastamoinen.fi
    www.juhosaastamoinen.com
    www.likainenpsykiatria.com
    www.traccar.fi

    Tietosuojaseloste:
    www.juhosaastamoinen.net

    Palautetta? Kysyttävää?
    Lähetä WhatsApp

    © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/10/14 13:35:36