Eilen yhteensä 90780 latausta

26202 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Öljyä liekkeihin: Itävallan oikeistosiiven nousu

#politiikka #itävalta #äärioikeisto #vaalit #kriisi #demokratia #muutos #uhka #yhteiskunta #viro #voimakkuus

29.09.2024 21:01

#virosta voimakkaampi ultrapright austrialainen poliittinen tilanne

Itävallassa voi olla tulossa merkittävä muutos poliittisessa kentässä, kun äärioikeistolainen, Venäjän hallintoa tukevaksi tunnettu Itävallan vapauspuolue (FPÖ) saattaa saavuttaa voiton tulevissa kansallisissa vaaleissa. Politico-lehden mukaan ennakoitujen exit-pollien tulokset viittaavat siihen, että FPÖ:n johtama Herbert Kickl voisi saada jopa 29,1 prosenttia kansanedustajapaikoista, kun taas hallitseva konservatiivinen Itävallan kansanpuolue (ÖVP) saisi 26,2 prosenttia.

Samaan aikaan Itävallan sosiaalidemokraattinen puolue (SPÖ) näyttäisi jäävän vain 20,4 prosenttiin, kun taas vihreät ja NEOS-puolueet saisivat vaatimattomat 8,6 ja 8,8 prosenttia. Mikäli nämä ennusteet toteutuvat, voitto äärioikeistolaisille laajentaisi Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystävien vaikutusvaltaa Euroopassa.

On huomionarvoista, että FPÖ:n juuret ulottuvat 1950-luvulle, jolloin puolueen perustivat entiset Saksan natsien ja Itävallan SS:n upseerit. Herbert Kickl, puolueen johtaja, on Itävallassa tunnettu kiistanalaisista näkemyksistään, kuten vaatimuksestaan purkaa Venäjälle asetetut sanktiot ja lopettaa Ukrainan tukeminen.

Samaan aikaan Brasilia ja Kiina ovat esittäneet vaatimuksia rauhanneuvottelujen järjestämisestä Venäjän ja Ukrainan välillä, mikä on herättänyt huomiota. Brasilian presidentin erityisneuvonantaja Celso Amorím ja Kiinan ulkoministeri Wang Yi ovat korostaneet, että tällaiset neuvottelut ovat ainoa keino ratkaista sota. Kuitenkin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy on tuominnut tämän suunnitelman, pitäen sitä tuhoisana, sillä siinä ei käsitellä Venäjän aggressiota tai sen joukkojen poistamista miehitetyiltä alueilta.

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó ilmoitti myös osallistuvansa “Rauhan ystävät” -aloitteeseen, joka on Kiinan ja Brasilian yhteishanke. Tämä ryhmä tukee rauhansuunnitelmaa, joka pyrkii päättämään sodan ilman, että Venäjän joukot vetäytyvät miehitetyiltä alueilta.

Myös Sveitsi, joka väittää noudattavansa puolueettomuutta, tukee Kiinan ja Brasilian rauhanaloitetta. Kuitenkin tässä aloitteessa ei mainita YK:n peruskirjaa tai Ukrainan alueellista koskemattomuutta, mikä herättää huolta kansainvälisessä yhteisössä.

Tilanne Itävallassa ja kansainvälisesti herättää kysymyksiä siitä, mihin suuntaan Euroopan poliittinen kenttä on menossa, ja mikä on Putinin ystävien rooli tässä kehityksessä. Mielipiteet asiasta ovat jakautuneet, ja keskustelu jatkuu.

Kommentoi ja jaa tätä artikkelia ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


    Juho Saastamoinen, Turku

    www.juhosaastamoinen.fi
    www.juhosaastamoinen.com
    www.likainenpsykiatria.com
    www.traccar.fi

    Tietosuojaseloste:
    www.juhosaastamoinen.net

    Palautetta? Kysyttävää?
    Lähetä WhatsApp

    © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/10/07 15:14:59