Kun viesti vain ei mennyt perille – kostoblogi.
Oletko koskaan yrittänyt selittää toiselle ihmiselle jotain niin monta kertaa, että melkein aloit uskoa oman äänesi kaiun terapeuttiseen vaikutukseen? Toistanut, pyytänyt, vihjannut, jopa kirjoittanut muistutuksia post-it-lapuilla ympäri asuntoa. Mutta viesti ei vain mene perille.
Ja sitten: valaistuminen. Miksi tuhlata sanoja, kun voin viestiä niin, että toinen huomaa? Pieni irvistys omille keinoille, mutta joskus pieni ”mitä sitä itse kylvää, sitä myös niittää” -lähestymistapa saattaa olla paikallaan.
### Ymmärrys vaatii kokemuksen
Jos toinen jatkuvasti unohtaa roskat ulos vietäväksi, ehkäpä pieni roskapussi hänen kenkänsä sisällä saa hänet huomaamaan ongelman. Tai ehkä jatkuva perunalastujen rapina telkkarin ääressä ärsyttää häntä vasta sitten, kun joku muu tekee saman metrin päässä hänen korvastaan.
### Tasapuolisuuden illuusio
Kun otetaan käyttöön hieman ”omankädenoikeutta” asian selventämiseksi, tasapuolisuus on yllättäen uudella tasolla. Jos hän unohtaa viesteihisi vastaamisen, silloin myös oma vastauksesi voi odottaa – muutaman päivän, viikon tai kuukaudenkin. Alkaa nopeasti ymmärtää, että ”nopeat vastaukset ilahduttavat” on kaunista, lähes runollista elämänviisautta.
### Totuus: Komedia syntyy tragediasta
Kostostrategia on vakavaa huumoria. Jokainen pieni ”muistutus” on kuin pieni näpäytys siitä, kuinka kommunikoinnin ei pitäisi olla rakettitiedettä. Mutta kun viesti ei mene perille puhumalla, joskus se menee perille kokeilemalla. Ehkäpä kaikki saavat siitä jopa pienen naurun irti – sitten joskus, kun pöly on laskeutunut.
Joten, jos keskustelu ei auta ja haluat viestin perille, muista: varovaisuus on valttia, huumori on mauste. Ja älä ylläty, jos löydät itsesi myös kengänpohjalliset roskan keskeltä, kun toinen osapuoli päättää kokeilla samaa sinulle!
Etusivu >
29.10.2024 07:41