2024/03/24

Moni meistä unelmoi saavansa asioita ilmaiseksi, mutta ikävä kyllä totuus on, ettei mikään tule ilmaiseksi. Jokaiseen asiaan tarvitaan vaivannäköä ja panostusta, oli kyseessä sitten raha, aika tai muu resurssi.

Moni saattaa ajatella, että esimerkiksi isoja voittoja lotossa tai uhkapeleissä saa ilmaiseksi, mutta nämäkin vaativat pienen alkupanostuksen. Ja muun muassa tutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa näistä voitoista valuu lopulta takaisin pelipaikoille.

Toinen yleinen harhaluulo on, että rikkaat ihmiset ovat saaneet kaiken helpolla ja ilmaiseksi. Totuus kuitenkin on, että useimmat menestyneet ihmiset ovat tehneet valtavasti töitä ja uhrauksia matkalla menestykseen. He ovat saattaneet vaihtaa useita työpaikkoja ja kokeilla erilaisia ideoita ennen kuin ovat löytäneet menestyksen reseptin.

Entä kuinka on nykypäivän some-vaikuttajien kanssa, jotka tienaavat suuria summia julkaisemalla kuvia ja videoita elämästään? Vaikka moni saattaa ajatella, että he ovat saaneet kaiken ilmaiseksi, totuus on, että tämäkin vaatii kovaa työtä ja panostusta. Some-vaikuttajien täytyy luoda mielenkiintoista sisältöä ja olla jatkuvasti vuorovaikutuksessa seuraajiensa kanssa säilyttääkseen asemansa ja tienaamisensa.

Entäpä neuvokkaat opiskelijat, jotka saavat stipendejä ja muita etuja? Heidänkin tietonsa, taitonsa ja kykynsä ovat vaatineet vuosien opiskelun ja ahkeran työn. Stipendit ja muut tuet eivät tule ilmaiseksi, vaan niiden saamiseksi täytyy näyttää kovaa työtä ja menestystä akateemisella alalla.

Voimme myös ajatella vaatteiden, huonekalujen ja muiden materiaalisten esineiden olevan ilmaisia, koska ne saadaan usein lahjaksi tai alennettuun hintaan. Mutta näilläkin on aina hintansa, joko rahallisesti tai henkilökohtaista suhdetta ja kiitollisuutta kohtaan. Ja lopulta, kaikki nämäkin tulevat jossain vaiheessa vaihtamaan omistajaa ja edellyttävät panostusta ja hoitoa pitkällä aikavälillä.

Kaiken tämän ei pitäisi kuitenkaan lannistaa meitä, vaan innostaa ja motivoimaan meitä tekemään parhaamme ja tavoittelemaan asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Ja olipa kyse sitten rahasta, menestyksestä tai materiaalisista asioista, kaikki tulee vaatimaan ponnisteluja ja uhrauksia. Joten seuraavan kerran, kun joku sanoo sinulle, että jotain saa ilmaiseksi, muista ajatella asiaa toisesta näkökulmasta. Ei ole oikotietä menestykseen, vaan se saavutetaan kovalla työllä ja sitkeydellä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.53