2024/03/26

Microsoft Azure on pilvipalvelualusta, joka tarjoaa monipuolisia ja skaalautuvia palveluita yritysten ja yksityishenkilöiden käyttöön. Yksi näistä palveluista on virtuaalikoneiden luominen ja hallinta. Virtuaalikoneet mahdollistavat oman tietokoneen tai palvelimen luomisen pilveen, mikä tuo monia etuja perinteisiin fyysisiin palvelimiin verrattuna. Tässä oppaassa annamme ohjeet virtuaalikoneen luomiseen Microsoft Azure-palveluun.

Ennen aloittamista, varmista että sinulla on oma Microsoft Azure-tili ja että olet kirjautunut palveluun.

1. Aloita navigoimalla Microsoft Azuren verkkosivulle osoitteeseen https://azure.microsoft.com/. Klikkaa ”Kirjaudu sisään” ja syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

2. Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa valikosta ”Luo resurssi” ja valitse ”Virtuaali-PC”.

3. Valitse seuraavassa ruudussa käyttöjärjestelmä, jonka haluat asentaa virtuaalikoneelle. Voit valita suosituimpien käyttöjärjestelmien joukosta, kuten Windows tai Linux. Voit myös tuoda oman kustomoidun ISO-tiedoston käyttöjärjestelmästä.

4. Seuraavaksi valitse virtuaalikoneen kokoa. Valittavanasi ovat erikokoiset koneet pienestä suureen, riippuen tarpeistasi ja budjetistasi. Valitse sopiva koko ja siirry seuraavaan kohtaan.

5. Anna uudelle virtuaalikoneelle nimi ja luo salasana. Voit myös valita sijainnin, jossa haluat virtuaalikoneen sijaitsevan. Tämän jälkeen klikkaa ”Luodaan”.

6. Azure luo virtuaalikoneen ja näyttää sen tilan. Tämä voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin, riippuen valitusta käyttöjärjestelmästä ja virtuaalikoneen koosta.

7. Kun virtuaalikoneen tila on ”Valmis”, klikkaa sitä ja avaa sen yhteenveto-sivu. Täältä voit tarkastella tärkeitä tietoja, kuten IP-osoitetta ja yhteyden tietoja.

8. Voit ladata etähallintatyökalut valitsemalla ”Etähallinta” ja lataamalla RDC-tiedoston, jos käytät Windowsia, tai SSH-tiedoston, jos käytät Linuxia. Tämän tiedoston avulla voit yhdistää virtuaalikoneeseesi ja hallita sitä etänä.

9. Voit myös ladata ”Azure Storage Explorerin”, jolla voit hallita virtuaalikoneen tallennustilaa. Voit tehdä tämän valitsemalla ”Tallennus” ja klikkaamalla ”Luo palvelu”.

Valitse haluamasi tallennuspalvelu ja seuraa ohjeita tallentaaksesi tiedostoja tai muokataksesi olemassa olevia tiedostoja.

Onnittelut, olet nyt luonut virtuaalikoneen Microsoft Azureen ja voit alkaa käyttämään sitä tarpeitasi varten!

On tärkeää muistaa, että virtuaalikoneiden luominen ja hallinta vaatii jonkin verran teknistä osaamista, joten tarvittaessa voit hakea apua Azuren tukisivuilta tai koulutusmateriaaleista.

Toivottavasti tämä opas auttaa sinua aloittamaan virtuaalikoneiden käytön ja hyödyntämään Microsoft Azuren tarjoamia mahdollisuuksia. Onnea matkaan pilvipalveluiden maailmassa!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.29