2024/03/27

Ay-liike vastustaa hallituksen työelämäuudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia poliittisilla lakoilla, sillä he uskovat, että nämä muutokset tulevat heikentämään työntekijöiden asemaa ja vaikeuttamaan heidän arkeaan. Ay-aktiivit ovatkin päättäneet pistää hallituksen koville ja lakkoilla niin kauan, että uudistukset vedetään takaisin ja työntekijöiden oikeudet turvataan.

“Olemme väsyneet jatkuviin leikkauksiin ja muutoksiin, jotka kohdistuvat aina vain meihin”, julisti ay-aktiivi Mika Valta vailla punakynää ja mielenosoituksen karaokemikrofonia. “Mutta nyt me lakkoilemme emmekä tule takaisin ennen kuin saamme työntekijöille takaisin kaikki ne oikeudet ja edut, jotka hallitus on vienyt meiltä.”

Valta vakuuttaa, että ay-liike on valmis taistelemaan loppuun asti ja käyttämään kaikki keinot estääkseen hallituksen uudistukset sosiaaliturvassa ja työelämässä. Hallituksen edustajat eivät ole kommentoineet tilannetta, mutta arvellaan heidän olevan hämmentyneitä siitä, että päättäväinen ay-liike on yhtäkkiä muuttunut nokkeliksi ja radikaaleiksi mielenosoittajiksi.

Loppujen lopuksi ay-liikkeen lakkoilu on vaikuttanut myös muihin elämänalueisiin. Esimerkiksi lasten sairauksista kärsivien vanhempien tuki on jäänyt riittämättömäksi, mikä on huolestuttanut Lastensuojelun keskusliittoa. He ovat julkaisseet lausunnon, jossa vaativat hallitukselta lisää panostuksia lapsiperheiden hyvinvointiin.

“On todella väärin, että vanhempien on kamppailtava taloudellisten vaikeuksien ja lapsen sairauden kanssa samanaikaisesti”, kommentoi Lastensuojelun keskusliiton puheenjohtaja Lisa Ihana, joka itsekin on ollut mielenosoitusten eturintamassa mukana.

Hallituksen elinkeinopoliittiset päätökset ovat tuoneet myös harmitusta asuntomarkkinoille, sillä asuntojen määrä vähenee ja samalla sosiaaliturvat heikkenevät. Asiantuntijoiden mukaan tämä yhdistelmä on erittäin ongelmallinen ja voi johtaa suuriin ongelmiin erityisesti köyhien perheiden parissa.

“Sosiaaliturvan ja asuntojen vähentäminen vaikuttaa vakavasti köyhimpien elämään”, todetaan asiantuntijoiden yhteisessä lausunnossa. “Pyydämme hallitusta harkitsemaan päätöksiään uudelleen ja löytämään muita keinoja säästää taloudessa.”

Pääsiäisenä presidenttipari päätti lähteä maakuntamatkalle itärajalle ja Joensuuhun. Matkalla he tapasivat paikallisia ihmisiä ja tutustuivat alueen historiaan ja kulttuuriin.

Matkan aikana presidenttipari sai myös kokea Venäjän vaikuttavat valvontakamerajärjestelmät, joita hyödynnetään kehittyneen kasvojentunnistusteknologian avulla “epälojaaleja” kansalaisia vastaan. Tämä herätti paljon keskustelua ja huolta ihmisoikeuksista.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:41.59