2024/03/29

Kevät on vihdoin täällä ja se tuo tullessaan intoa uudistaa kotia. Pimeän ja kylmän talven jälkeen kaipaamme raikkaampaa ja iloisempaa tunnelmaa ympärillemme. Sisustus on yksi keino tuoda kevät kotiin ja piristää mieltä uudella energialla.

Ensimmäinen askel kevätilmeen luomiseen on päästää valoa sisään. Puhdista ikkunat ja avaa verhot, jotta luonnonvalo pääsee tulvimaan huoneisiin. Valoisassa tilassa mieli virkistyy ja huoneet näyttävät suuremmilta ja ilmavammilta.

Kevään värimaailmaan kuuluvat raikkaat pastellisävyt ja luonnonläheiset värit. Voit tuoda keväistä tunnelmaa kotiin yhdistelemällä esimerkiksi vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja vihreää. Myös keltaisen ja oranssin sävyillä saat luotua iloista ja aurinkoista tunnelmaa. Luonnonläheisyyttä voit tuoda esimerkiksi viherkasveilla ja luonnonmateriaaleilla, kuten puulla ja kivellä.

Keväällä on aika vaihtaa raskaat ja paksut tekstiilit keveämpiin vaihtoehtoihin. Villamatot, paksut verhot ja paksut huovat voit siirtää varastoon ja tilalle voit tuoda esimerkiksi pellavaverhoja, ohuita kevätsiipiä tai vaaleita sisustustyynyjä. Kevät tuo myös mukanaan lämpimämmät säät, joten voit vaihtaa paksun viltin ohuempaan huopaan sohvalla tai sängyssä.

Kevät on myös hyvä aika päivittää sisustuksessa pieniä yksityiskohtia. Vaihda esimerkiksi huonekalujen tekstiilipäällysteitä tai lisää muutama uusi sisustuskynttilä tai koriste-esine. Pienillä muutoksilla voit luoda uuden ilmeen huoneeseen ilman suurempia investointeja.

Myös kukat kuuluvat kevääseen ja ne tuovat kotiin väriä ja eloa. Harkitse esimerkiksi hortensioita, tulppaaneja tai narsisseja maljakossa. Voit myös luoda pienen kukkapuutarhan ikkunalaudalle tai terassille, mikä tuo puutarhamaisen tunnelman kotiin.

Kevään myötä luonto herää eloon ja myös viherkasvit kaipaavat huomiota. Leikkaa talven aikana pidennettyihin oksiin litteämmät kärjet, jotta kasvit saavat uutta kasvua keväällä. Tarvittaessa vaihda myös viherkasvien multa ja istuta ne suurempiin ruukkuihin.

Kevään saapuessa myös ulkotilat kutsuvat viettämään aikaa. Puhdista terassi tai parveke ja sisusta se mukavaksi oleskelupaikaksi. Kevyttä tunnelmaa voit luoda esimerkiksi värikkäillä istuintyynyillä, tekstiilikoristeilla ja ulkokynttilöillä.

Kevät on täynnä uutta energiaa ja sisustuksessa se näkyy raikkaissa väreissä, kevyissä tekstiileissä ja luonnonläheisissä materiaaleissa. Päästä siis luovuutesi valloilleen ja uudista kotisi kevään ilmeeseen. Huomaat pian, kuinka keväinen sisustus piristää mieltä ja luo uutta inspiraatiota arkeen.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:41.32