2024/04/18

Kesäpäivä tunturin laella on kuin unelma, joka tuntuu todellisuudelta. Tuuli leyhyttelee hiuksia ja aurinko lämmittää kasvoja. Maiseman kauneus viehättää ja aiheuttaa syvän rentoutumisen tunteen. Tunturin huipulta avautuu näkymä, joka jättää ihon kananlihalle ja saa sydämen sykkimään hurjasti. Tunturissa on jotain maagista, joka vetää puoleensa ja saa unohtamaan kaiken muun ympärillä.

Tuntureilla kesät ovat lyhyitä, mutta sitäkin intensiivisempiä. Talven kylmä ja pimeys vaihtuvat kesän aurinkoon ja valoon. Luonto alkaa heräämään talven jälkeen ja tuntureilla puhkeaa erilaisia kasveja, jotka kaunistavat maisemaa. Vihreä ja kukkiva luonto yhdistettynä tunturin jylhään kalliomassaan on upea näky.

Tuntureilla on paljon eläimistöä, jotka ovat sopeutuneet ankariin olosuhteisiin. Vaeltajat voivat nähdä esimerkiksi porojen laiduntamassa tunturin rinteillä tai jänisten juoksentelevan kukkuloilla. Lintujen laulu täyttää ilman ja saa mielen rauhoittumaan. Tunturissa voi bongata myös uhanalaisia lintulajeja, kuten piekanoja ja lapinpöllöjä.

Vaellus tuntureilla tarjoaa unohtumattomia kokemuksia. Polut ovat monipuolisia ja vaihtelevat maiseman mukaan. Jyrkät nousut haastavat fyysisesti, mutta huipulta avautuva näkymä palkitsee vaivan. Vaellusreiteillä voi myös törmätä poronhoitajiin ja heidän perinteisiin kotaan, jossa voi pysähtyä levähtämään ja nauttimaan paikallisten herkkujen mausta.

Tuntureilla on myös monia luonnonmuodostelmia, jotka herättävät ihastusta ja kummastusta. Esimerkiksi tunturien huipuilla voi nähdä inuittien kiveyttämiä kiviröykkiöitä, joita kutsutaan “inuittipyrkimoiksi”. Näiden uskotaan olevan entisaikojen saamelaiskansojen käyttämä eräänlainen paikannuskeino. On myös tuntureita, jotka ovat muodostuneet geologisista liikkeistä ja ovat muodoltaan erikoisia ja kiehtovia.

Tunturin laella elämän kiireet ja murheet unohtuvat. Ajan tuntu hämärtyy ja mieli puhdistuu kauniiden maisemien ja hiljaisuuden keskellä. Tunturin rauha ja kauneus saa tunnelman tuntuessaan kevyemmäksi ja iloisemmaksi. Tuntureilla voi myös meditoida ja tehdä joogaharjoituksia luonnon syleilyssä.

Kesäpäivä tunturin laella on täynnä mahdollisuuksia ja ihmeitä. Se antaa mahdollisuuden viettää aikaa luonnossa ja nauttia sen tarjoamasta kauneudesta ja rauhasta. Tunturin laelle vuodenajan kuin vuodenajan voikin nousta ja kokea jotain ainutlaatuista jokaisella kerralla. Tunturi antaa voimaa ja energiaa, jota voi säilöä muistoihin ja palata niihin aina kun kaipaa hetken hengähdystaukoa arjesta.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 16:52.41