Lukuaika: 2 minuuttia
Maailman ääripäissä sijaitsee paikkoja, jotka ovat yhtä aikaa sekä kiehtovia että pelottavia. Ne vetävät puoleensa seikkailijoita ja uteliaita matkailijoita, jotka haluavat nähdä maailman ääriä ja kokea jotain poikkeuksellista. Yksi näistä paikoista on Tunxi, kiinalainen kaupunki, joka tunnetaan paremmin nimellä “Maailmanrajan kaupunki”.

Tunxi sijaitsee Kiinan Itä-Anhuin maakunnassa, Yangtzejoen varrella. Kaupungin nimi tulee siitä, että se oli ennen merkittävä kauppapaikka kahden mahtavan joen, Yangtzen ja Huaiheen, yhtymäkohdassa. Paikka oli niin arvokas, että sitä pidettiin lähes maailman rajana.

Nykyään Tunxiin on helppoa matkustaa suurista kiinalaisista kaupungeista junalla tai lentäen. Kun saavut kaupunkiin, sinua kohtaa hämmästyttävä näkymä. Vanhat pagodat, sillat ja temppelit kohoavat ylväänä korkeuksiin ja antavat kaupungille historiallisen ilmeen. Tunxissa on myös modernia arkkitehtuuria, mutta perinteinen kiinalainen kulttuuri ja tapa elää näkyvät vahvasti myös nykypäivän elämässä.

Tämä kaupunki tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää ja koettavaa. Paikalliset markkinat ovat yhtä aikaa värikkäitä ja kaaottisia, mutta tältä kaaokselta löytää varmasti mielenkiintoisia tuliaisia kotiin vietäväksi. Markkinoilla myydään kaikkea mahdollista lautapeleistä ja koruista aina vaatteisiin ja ruokaan.

Mutta mikä tekee Tunxista niin ainutlaatuisen ja houkuttelevan? Kaupungin suosion syy piilee sen taianomaisessa ympäristössä ja tarinoissa, jotka liittyvät sen historiaan. Tunxi on nimittäin kiinalaisen tarunhohtoinen huvipuisto.

Monet tarut liittyvät Tunxin ympäristöön, kuten Tunxissa sijaitsevaan Huangshanin vuoristoon. Vuoristo on yksi Kiinan tunnetuimmista maamerkeistä ja se on osa Huangshanin kansallispuistoa, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja lumoavista auringonnousuistaan. Paikalliset uskovat, että vuorella asuu jumalia ja jokainen jaksaa tarinoita siitä, mitä kaikkea vuorella on tapahtunut.

Eräs legenda kertoo Huangshanin vuorenpojasta, joka oli köyhän perheen ainoa lapsi. Hän oli kuitenkin älykäs ja hyvän sydämen omaava poika, joka halusi auttaa muita. Eräänä päivänä hän törmäsi vanhaan kerjäläiseen, jonka hän vei luoksensa jakamaan leipäänsä. Kerjäläinen paljastui taivaanlahjaksi ja lahjoitti vuorenpojalle kultaisen hevosen, joka vei pojan huipulle Huangshanin vuorella. Sieltä hän näki maailman ympäri ja oppi arvostamaan elämää kaikessa kauneudessaan ja moninaisuudessaan.

Toinen tarina kertoo taikapeilistä, joka voidaan löytää Tunxin alueelta. Kerrotaan, että peili on taikavoimaa täynnä ja voi paljastaa kiirehtivien matkailijoiden kohtalon. Jos peili näyttää heidän olevan kohtalokas ja väärässä paikassa väärään aikaan, he voivat vielä kääntyä takaisin ja välttää turman.

Näiden tarinoiden lisäksi Tunxin ympäristöön liittyy myös monia myyttejä ja legendoja. Tämä tekee kaupungista mielenkiintoisen matkakohteen niin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille kuin seikkailijoille ja tarujen ystäville.

Matkalla Maailmanrajalle Tunxiin on myös mahdollista osallistua moniin aktiviteetteihin, kuten kiipeilyyn, melontaan ja patikointiin. Nämä elämykset tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua lähemmin Tunxin luontoon ja ympäristöön. Kiipeäminen jyrkkää seinämää pitkin ja nähdä kaupunki alapuolella on unohtumaton kokemus.

Tunxiin tutustuminen ei rajoitu vain kaupunkiin, vaan sen ympäristöön ja lähialueisiin kannattaa tehdä myös päiväretkiä. Tunxiin johtamassa tivoli-junassa pääsee katsomaan muun muassa tulivuorta, joka työntää savua ja tulta ilmaan. Varmasti elämys, jota et halua missata!

Saatat myös törmätä Tunxissa kiinalaisiin teepuutarhoihin, jotka tarjoavat rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuden kokeilla paikallista teekulttuuria. Teepuutarhat ovat myös hyvä paikka tutustua paikallisiin ihmisiin ja heidän tapoihinsa.

Tunxin tunnelma päivällä ja yöllä on kuin kaksi eri maailmaa. Päivällä kaupunki on vilkas, täynnä ihmisiä ja ääniä. Yön saapuessa kaupunki hiljenee ja sen kaduilla liikkuu vain muutamia paikallisia tai turisteja. Silloin kaupunginvalot valaisevat majesteettisen Hangshanin vuoren, joka herää eloon kuin taikavoimasta iltaisin.

Tunxi tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja seikkailuja niille, jotka uskaltavat lähteä matkalle maailmanrajalle. Kaupunki on kuin aikamatka menneille ajoille, jolloin tarut ja legendat hallitsivat ihmisten mieliä ja antoivat maailmalle loihtivia väläyksiä. Tuntuu siltä, että Tunxi on paikka, jossa mikään ei ole mahdotonta ja kaikki tarinat voivat olla totta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö