Lukuaika: 2 minuuttia
Positiivisuus on elämänasenne, joka näkee maailmassa enemmän hyvää kuin pahaa ja etsii ratkaisuja ongelmiin sen sijaan, että keskittyisi niihin. Se on myös kyky löytää iloa ja kauneutta arjesta. Positiivinen asenne voi parantaa elämänlaatua ja auttaa selviytymään vaikeista tilanteista.

Ajattelemalla positiivisesti voimme vaikuttaa omaan mielialaamme ja samalla luoda paremman ympäristön myös ympärillemme. Positiiviset ajatukset tuottavat positiivisia tekoja ja sitä kautta positiivisia tuloksia. Negatiivisten ajatusten sijaan kannattaa siis pyrkiä löytämään hyviä puolia tilanteista ja ihmisistä.

Positiivisuus ei tarkoita sitä, että elämässä ei koskaan olisi haasteita tai vastoinkäymisiä. Ne kuuluvat elämään ja niitä ei voi välttää. Positiivisuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että valitsemme nähdä vaikeidenkin tilanteiden keskellä mahdollisuuden oppia ja kasvaa. Se auttaa meitä selviytymään vaikeuksista ja löytämään uusia voimavaroja.

Rohkeutta tarvitaan, kun haluamme tarttua positiivisuuteen. On helppoa jäädä kiinni negatiivisiin ajatusmalleihin ja antaa niiden vallata mielemme. Positiivisen asenteen ylläpitäminen vaatii työtä ja halua nähdä asioita toisin. On uskallettava luottaa siihen, että myönteinen ajattelu voi tuoda tuloksia ja parantaa elämäämme.

Positiivisuus voi myös olla tarttuvaa. Kun itse näytämme esimerkkiä ja levitämme hyvää mieltä ympärillemme, se voi inspiroida muita tekemään samoin. Näin positiivinen ilmapiiri ja hyvä mieli voivat levitä laajemmallekin.

Positiivisuus ei myöskään tarkoita sitä, ettei saisi tuntea tai ilmaista negatiivisia tunteita. On tärkeää käsitellä myös niitä ja puhua niistä avoimesti. Positiivisuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että löydämme myös vaikeiden tunteiden keskellä jotain hyvää, kuten esimerkiksi mahdollisuuden oppia tai kasvaa.

Positiivisuus voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se on opeteltavissa oleva taito. Alkuun voi olla hyödyllistä kiinnittää huomiota omiin ajatusmalleihin ja korvata negatiiviset ajatukset myönteisemmillä. Lisäksi voimme kokeilla tietoisesti nähdä hyviä asioita ympärillämme ja ilmaista kiitollisuutta niistä.

Kaiken kaikkiaan positiivisuus ympäröi meitä jatkuvasti, vaikka emme sitä aina huomaisikaan. Tarttuminen siihen rohkeasti voi tuoda paljon hyvää elämäämme ja ympärillemme. Pienillä teoilla ja ajattelutavan muutoksilla voimme luoda paremman ja iloisemman ympäristön itsellemme ja muille. Joten kehotan sinua – tartu positiivisuuteen ja anna sen inspiroida sinua kohti parempaa elämää!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö